Dubbla medaljer på sprint-SM

Sprint-SM avgjordes i helgen i centrala Örebro med stora Järlaframgångar.

På lördagen bjöds det på väldigt tekniska och kluriga banor.
Karolin Ohlsson visade återigen vilken duktig sprinter hon är och sprang hem en silvermedalj, 10 sekunder efter Tove Alexandersson. Josefin Persson slutade 27:a.
I herrklassen sprang Erik Berzell hem en både överraskande och imponerande 8:e plats i H21, enbart slagen av landslagslöpare. Erik visade ju som junior vilken duktig sprinter han är men har efter en skadefyllda år fått upp farten på allvar igen. Andreas Hall blev 17:e, Jens Rönnols 20:e och Espen Weltzien 37:a i samma klass. Anna Dahlgren-Rosén 12:a i D20.
Dagens sprintstafett slutade med en bronsmedalj till kvartetten Josefin Persson-Andreas Hall-Erik Berzell och Karolin Ohlsson. Det var som vanligt en väldigt tight uppgörelse där samtligt fyra löpare gjorde riktigt bra lopp och bäddade fint för Karro som förde upp laget till tredjeplatsen efter att ha passerat ett antal lag på sista varvet och avgjorde in mot sista kontrollen.
Medaljen var Järlas första i sprintstafett och för både Jossan och Andreas var det första SM-medaljen. Erik har sedan tidigare medaljer som junior.
Andralaget med Anna Dahlgren-Rosén-Jens Rönnols-Espen Weltzien och Sofia Lauri slutade 30:e.