Olle Boström svensk mästare!!

natt-olle
Det var en lycklig Olle Boström som på fredagens Natt-SM i Kungsängen sprang hem guldet i H21 efter ett imponerande lopp. Olle vann tillslut med 1.37 före OK Denselns Pavlo Ushkvarok och 2.12 före OK Linnes Albin Ridefelt i den snabblöpta och flacka terrängen.

– Det var ett riktigt bra lopp förutom en tvåminuters miss på en kontroll som jag grämer mig för sa Olle vid målgång innan en nervös väntan började före segern kunde konstateras.
Olle visade i och med detta att han verkligen är tillbaka i den absoluta toppen efter flera års segdragen kamp mot skador.

Olle har många gånger tidigare visat att han är en av världens bästa nattlöpare med minnesvärda lopp på framförallt 10-mila och fick nu ett fint bevis på detta med sig hem. Det var extra skönt för Olle då han missade guldet med bara några sekunders marginal 2014.
Olle skrev även in sig i Järlas historieböcker då det var första gången någonsin en Järlalöpare vann ett senior-SM guld i orientering. Vi gratulerar Olle till segern!

Flera Järlalöpare sprang bra och ytterligare tre placerade sig topp10 i sina klasser.
I D21 var Emma Klingenberg 5:a efter en stark avslutning och i D18 var Anna Dahlgren-Rosen även hon femma efter att ha legat på bronsplats med bara två kontroller kvar av banan. I H20 fortsatte Erik Berzell att visa fin form med en sjätteplats efter att även han legat på medaljplats långt in i loppet.