Orienteringskurs ungdomar

Årets orienteringskurs för ungdomar 7-16 år startar tisdagen den 24 april.

Kursen omfattar 8 träffar på kvällstid, från kl 18.00: tisdag 24/4, tisdag 8/5, tisdag 15/5*, tisdag 22/5, tisdag 21/8, tisdag 28/8, onsdag 29/8* och tisdag 4 september (integration i ordinarie träningsgrupper) och därefter ordinarie träning på tisdagar.
*Träningstävling

Vid första kurstillfället samlas alla föräldrar till ett informationsmöte där klubbens verksamhet presenteras, vad man kan förvänta sig av klubben och vad klubben förväntar sig av medlemmar/föräldrar till ungdomar. Under utvecklingen till en självständig orienterare behöver vi hjälp av dig som förälder att följa med och ”skugga” ungdomarna. 

Hitta till kursen
Järlagården, Hästhagsvägen 2, Hästhagen, Nacka. Kollektiva färdmedel via buss 401 eller 403 från Slussen mot Älta/Hästhagen.

Klädsel och utrustning
Vi kommer att hålla till utomhus under hela kursen och för att gå den vill vi att du har lärt dig läsa och är minst 7 år. Du som anmäler dig kommer att få mer information innan kursen startar. Möjlighet till ombyte och dusch finns i klubbstugan. Vi rekommenderar att ni väljer kläder efter väder, dock skall man vid orientering alltid ha långbyxor. Välj också bekväma gymnastikskor för utomhusbruk.

Kostnad och betalning
Avgift:  750 kr. Inkluderar medlemskap i Järla Orientering för 2018 (värde 350 kr) och en Järlatröja (värde 300 kr).

Kursansvarig
Jan Glevén, jan.gleven@gmail.com, 070-4055444

Anmälan är stängd.

 

Aktiviteter efter kursen
Efter kursens slut är du förstås välkommen att vara med i klubbens kommande aktiviteter. Bland annat är det träning från Järlagården varje tisdag. I Järla Orientering har vi aktiviteter året runt, dock är det mindre aktiviteter på loven. Det är också många speciella ungdomsaktiviteter på gång och vi rekommenderar särskilt vårt augustiläger på Järlagården. Vi kommer under kursens gång förstås berätta mer om kommande aktiviteter i Järla Orientering.

Friska Nacka
Järlas motionsprojekt ”Friska Nacka” är mycket lämpligt som uppföljning av orienteringskursen. Friska Nacka har i år fem kartor med sammanlagt 125 kontroller som sitter ute från april/maj till den sista oktober. Den första kartan ingår i avgiften för orienteringskursen för vuxna – om Du sedan vill fortsätta får Du fyra kartor för 350 kronor eller enstaka karta för 100 kronor. Läs mer om Friska Nacka här.