Orienteringskurs barn och ungdomar

Årets orienteringskurs för barn och ungdomar 7-16 år startar tisdagen den 7 maj.

Kursen omfattar 7 träffar på kvällstid, från kl 18.00: tisdag 7/5, tisdag 21/5, tisdag 28/5*, tisdag 20/8, tisdag 27/8, tisdag 28/8*, och tisdag 3/9  och därefter ordinarie träning på tisdagar.
*Träningstävling

Vid första kurstillfället samlas alla föräldrar till ett informationsmöte där klubbens verksamhet presenteras, vad man kan förvänta sig av klubben och vad klubben förväntar sig av medlemmar/föräldrar till ungdomar. Under utvecklingen till en självständig orienterare behöver vi hjälp av dig som förälder att följa med och ”skugga” ungdomarna. 

Efter varje tisdagsträning serveras soppa för alla. Välkomna att delta!

Hitta till kursen
Järlagården, Hästhagsvägen 2, Hästhagen, Nacka. Kollektiva färdmedel via buss 401 eller 403 från Slussen mot Älta/Hästhagen.

Klädsel och utrustning
Vi kommer att hålla till utomhus under hela kursen och för att gå den vill vi att du har lärt dig läsa och fyller minst 7 år i år. Du som anmäler dig kommer att få mer information innan kursen startar. Möjlighet till ombyte och dusch finns i klubbstugan. Vi rekommenderar att ni väljer kläder efter väder, dock skall man vid orientering alltid ha långbyxor och strumpor utan glipa. Välj också bekväma gymnastikskor för utomhusbruk. 

Kostnad och betalning
Avgift:  750 kr. Inkluderar medlemskap i Järla Orientering för 2018 (värde 350 kr) och en Järlatröja (värde 300 kr).

Anmälan är stängd. Anmälan här

Kursansvarig
Matilda Ahlquist, matilda@momsom.se, 0793-49 53 33

Aktiviteter efter kursen
Efter kursens slut är du förstås välkommen att vara med i klubbens aktiviteter. Varje tisdag är det träning från Järlagården för alla nivåer och åldrar. Vi har aktiviteter året om. När vädret tillåter gör vi spår och åker skidor. Vi tränar, tävlar och åker på läger tillsammans. Orientering är en aktivitet för hela familjen, där alla kan vara med, oavsett förkunskaper. Vid alla tävlingar finns det möjlighet att träna i utvecklingsklasser och motionsklasser. Vi kommer under kursens gång förstås berätta mer om kommande aktiviteter i Järla Orientering.

Friska Nacka
Järlas motionsprojekt ”Friska Nacka” är mycket lämpligt som uppföljning av orienteringskursen. Friska Nacka har i år fem kartor med sammanlagt 125 kontroller som sitter ute från april/maj till den sista oktober. Den första kartan ingår i avgiften för orienteringskursen för vuxna – om Du sedan vill fortsätta får Du fyra kartor för 350 kronor eller enstaka karta för 100 kronor. Läs mer om Friska Nacka här.