Signe 22:a, Karro 13:e och Håkon 20:e på VM

woc+logga

På tisdagen avgjordes medeldistansen på VM utanför Tanum. Signe Klinting i det danska laget var Järlas representant på startlinjen.
Signe gjorde ett stabilt lopp utan större misstag och slutade på en fin 22:a plats, 4.11 efter segrande Tove Alexandersson.
”Jag är nöjd med loppet. Jag drog axeln ur led och tappade lite fokus av det. Sen blev jag stum på sista slingan. Det ska bli skönt med en vilodag innan lången” sa Signe efter loppet.
Officiella resultat
TV-sändningen på SVT-play

VM i Strömstad inleddes på lördagen med sprint där både kval och final avgjordes på samma dag i centrala Strömstad. Tre Järlalöpare ställde upp där tyvärr Australiensiskan Krystal Neumann missade finalen med en hårsmån. Till final gick däremot både  Karolin Ohlsson som imponerade i kvalet genom att bli tvåa i sitt heat, och Håkon Jarvis Westergård.

I finalen hade Karro det lite tyngre och var inte riktigt nöjd vid målgång. Trots det räckte det till en mycket fin 13:e plats. Vann för andra året i rad gjorde danskan Maja Alm.

I den täta herrklassen gjorde Håkon ett bra lopp och blev tillslut 20:e man. Vann under stort publikjubel gjorde Jerker Lysell.
TV-sändningen i SVT-play

Under söndagen fortsätter VM med sprintstafett.

___________________________________________-

Totalt deltar fyra Järlaiter på VM varav tre går in i matchen redan på inledningsdistansen.
Karolin Ohlsson, Sverige, sprint
Håkon Jarvis Westergård, Norge,  sprint
Signe Klinting, Danmark, medel, lång, stafett
Krystal Neumann, Australien, sprint

Karro gjorde VM-debut i Skottland förra året och var då 10:a på sprinten och fick hoppa in som reserv och springa sista sträckan i sprintstafettlaget som blev 5:a. Inför årets tävlingar har förberedelserna gått ännu bättre.

Även för Håkon är det andra starten i rad på sprinten i VM. 2015 i Skottland slutade han på 26:e plats i finalen. Då sprang han dessutom andrasträckan i det norska sprintstafettlaget som tog silver. Tidigare i år visade han att han höjt nivån när han sprang in på en imponerande 6:e plats på EM i Tjeckien.
”Formen är bra och med ett bra lopp hoppas jag på en topplacering säger Håkon”

Signe har efter ett par års paus från den absoluta elitsatsningen i år verkligen visat framfötterna och gör nu sin första VM-start sen 2012 när hon springer alla skogsdistanserna.
”Jag är inte så nervös inför medel och lång eftersom det är final direkt. Så det enda jag ska göra är mitt bästa och se hur långt det räcker. Den stora utmaningen blir stafetten. Där springer jag första sträckan med Ida (Bobach) och med Maja (Alm) på sista. Om vi alla springer bra har vi ju medaljchans. Det vore sjukt!”

Även om man inte är på plats i Bohuslän finns väldigt bra möjligheter att följa tävlingarna hemifrån.
SVT storsatsar på mästerskapet och sänder live på SVT1 eller SVT2 från alla tävlingar.
Lördag 20/8 15.25-18.00 Sprint
Söndag 21/8 16.35-18.00 Sprintstafett
Tisdag 23/8 12.55-18.00 Medeldistans
Torsdag 25/8 13.55-18.00 Långdistans
Löradag 27/8 13.45-18.00 Stafett
SVT:s sändningstider

Dessutom har Jacob Hård som kommer att kommentera sändningarna gjort fem stycken avsnitt á fem minuter om orienteringsteknik tillsammans med Gustav Bergman och Helena Jansson (inspelad i Nackareservatet på välbekanta kartor). Väl värda att titta på!
Hård mot eliten

WorldOfO:s ”All you need to know”

På VM i Skottland i fjol skördade Järlalöparna enorma framgångar och kom hem med fyra medaljer.

Vi önskar våra löpare ett stort lycka till!