Motion / Träning

motionorienteringJärla Orientering erbjuder träningar som passar alla, från nybörjare till elit.

Tisdagsträningar
Klubben har gemensam träning varje tisdag kl 18:00, oftast med utgångspunkt från vår klubbstuga Järlagården. Efter träningen serveras soppa.

Under orienteringssäsongen finns orienteringsbanor som passar alla, från nybörjare till elit. En träningsvärd introducerar dagens träning, tipsar om tekniker och tankesätt som kan användas, och strukturerar upp träningen så att varje deltagare känner sig trygg i skogen.

Andra träningar
Förutom tisdagsträningen organiseras andra träningar, tex teknikträning på torsdagar under orienteringssäsongen, långpass på söndagar på vintern, eller skidåkning när snön tillåter. Dessa träningar är öppna för alla Järlas medlemmar. Se kalendern för mer information.

Inom orientering så tränar vi ofta genom att åka iväg på tävling, där vi kan få chansen att orientera i en nytt område, njuta av naturen, och ha roligt med andra orienterare. Alla kan vara med och tävla, och det finns banor som passar alla. Ibland är tävlingarna runt hörnet, ibland långt bort. Ibland är det stadsorientering, och ibland är det orörda skogar. För att hitta tävlingar kan du använda Tävlingskalendern.

För den som vill motionera och träna i egen regi så finns även Friska Nacka där du använder en karta för att leta upp besökspunkter i några av våra fantastiska områden. 

Frågor?
Hör gärna av dig till breddkommittén om det är något du undrar över!