Nisse Nilssons minnesfond

Nisses MinnesfondI samband med Nisse Nilssons bortgång har Nisses fru Bibbi avsatt 50 000:- till en minnesfond för att dela ut ett stipendium till Nisses minne i 10 år.

Namnet på stipendiet är Årets förebild. Tanken är att förebilden kan vara ung, gammal, ledare, tävlande, någon på kansliet, alltså någon som gjort något bra för klubben… vad som helst som bör uppmärksammas som Årets förebild. Till exempel bra kreativa idéer kring julgransförsäljning, varit en fin kompis och hjälpt någon som skadat sig efter en tävling. Stort som smått.

2023

Jenny Ahlquist
Alltid med gott humör och entusiasm ser Jenny till att det blir fika och mat på träningsdagar och klubbresa, håller ihop breddgruppens möten och fixar med nybörjarkursen för vuxna. Jenny är en sann föreningsmänniska som osjälviskt bidrar och förgyller vår klubbvardag!

2022

Oscar Björck och Erik Berzell Som på ett oerhört fint sätt hjälper, stöttar och är fina förebilder för ungdomarna inom klubben med bland annat styrketräning och träningsplanering samt är en sammanhållande kraft även inom Eliten. Båda visade också att träningsflit ger fina resultat, där Erik även kan titulera sig bäst i Stockholm på natten!


2021

Petrina Costermans En egen förmåga som med en långsiktig målmedveten satsning tagit sig ända fram till ett JVM-guld i stafett. Dessutom ställer Petrina ofta upp och hjälpt till i klubbverksamheten på olika sätt.


2020

Erik Mattsson Med det största engagemang för allt och alla och för föreningens bästa är Erik en sann förebild för varje ideellt engagerad föreningsmedlem. Arbetsomfånget är stort och brett och ändå ligger Erik ofta före i tanken, är kreativ, ser lösningar och tar t ex initiativ till digitala genomgångar med ungdomarna om etik och moral eller gemensam styrkegympa på måndagar för alla.


2019

Per Lembre råddade med stort lugn igenom svensk orienterings jubileumsarrangemang Swedish League i Fisksätra. Tävlingen fick också många lovord från både SOFT och de tävlande. Per är dessutom en kraft i Järlas breddverksamhet.


2018

Elin Hemmyr Skantze är sedan barnsben 100% järlait. Från början en mycket talangfull ungdom via juniorlandslaget till att bli en av landets bästa seniorer. Idag trebarnsmamma och ändå en självklar löpare i det historiskt vinnande 10-milalaget.


2017

Jens Rönnols har tilldelats stipendiet Årets Förebild 2017 för en strålande seger på Natt-SM i Hallsberg som följdes upp med en tiondeplats på medel-SM.
Dessutom debut i seniorlandslaget på Euromeeting i Norge.


2016

Emil Wipp har tilldelats stipendiet Årets Förebild 2016 för sin insats som tävlingsledare vid Järladubbeln 2016 vid Åva Gård. Tävlingen samlade mer än 2400 startande över två dagar och korades till årets arrangemang 2016 i Stockholm.


2015

Olle Boström har tilldelats stipendiet Årets förebild 2015 med motiveringen:

”För sin målmedvetna satsning som under 2015 fört honom skadefri tillbaka till den yppersta världseliten och bland mycket annat resulterat i Järlas första senior-SM-guld samt ett VM-brons på medeldistans.”


2014

Karolin Ohlsson har tilldelats stipendiet Årets förebild 2014 med motiveringen:

Hon är en förebild både som tävlande och som idrottskamrat.
Karro är alltid positiv, ger energi och uppmuntran till övriga i Järla.
För sin extremt fina utveckling som orienterare under det gångna året.