Åke Halls minne

ake_hallEn insamling gjordes efter Åke Halls bortgång 2008 bland Järlas medlemmar och externa för att hedra Åkes minne. Insamlingen gav 9.000:- kronor. Järlas styrelse beslutade att tillskjuta motsvarande belopp. Summan skall användas för att under åren 2009 – 2018 dela ut ett pris till någon som under föregående år gjort en särskilt bra insats – som tävlande eller i klubbarbetet.

Juryn som utser pristagaren består av en medlem från fam Hall och Järlas ordförande.

2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013


2017

Tomas Björelind tilldelas Åke Halls Minne för att han är en idrottsledare av den gamla sorten som blir allt mer ovanlig i ideellt föreningsarbete. Tomas insatser i Järla under ett år är helt ovärderliga, bland annat som arenaansvarig för Sicklaloppet,
byggansvarig vid Järlas tävlingar, ungdomsledare med mera. Tomas fortsätter sitt arbete som uppskattad ungdomsledare varje vecka trots att hans barn slutat i Järlas verksamhet. Tomas är en stor resurs och förebild som ledare samt en social tillgång som umgås ledigt med alla och bidrar till god stämning.


2016

Erik Berzell tilldelas Åke Halls Minne för att han på ett föredömligt sätt kombinerar sitt elitorienterande med goda insatser i klubbarbetet. Under 2016 som transportansvarig i julgranskommittén men även med i arrangemangsgruppen för Stockholms Brantaste samt som hjälpledare i  kursen för ensamkommande flyktingbarn.


2015

Emma Klingenberg har tilldelats priset 2015 med motiveringen:
För sina fantastiska framgångar under orienteringsåret 2015. Emma vann bland annat Swedish League i våras och ingick i Järla stafettlag som blev 2:a på Tiomila och 3:a på Jukola. Senare under året toppade hon det genom att ta dubbla VM-guld i Skottland. Emma ingick i Danmarks lag som vann både sprintstafett och stafett.”


2014

Axel Mattsson har tilldelats priset 2014 med motiveringen:
För ett entusiastiskt och sammanhållande arbete i Järla Orienterings elitkommitté som får nya medlemmar från när och fjärran att känna sig välkomna och delaktiga i föreningen.
Han är även coach för klubbens framgångsrika herrlag.


2013

Karolin Ohlsson har tilldelats priset 2013 med motiveringen:
För sin extremt fina utveckling som orienterare under det gångna året.

Karolin har under året etablerat sig i orienteringslandslaget och har gjort mängder av högklassiga prestationer, både nationellt och internationellt.

Dessutom är hon en glädjespridare av stora mått och en mycket omtyckt klubbkamrat.


2012

2012 års pris delades mellan Fredrik Trahn och Peter Höglund – två klubbmedlemmar personer som lagt ner väldigt mycket arbete på Sicklaloppet.

Fredrik Trahn har tilldelats priset 2012 för sin insats som tävlingsledare i Sicklaloppet för andra året i rad med motiveringen:
För att ur ingenting på kort tid ha skapat Nackas största årliga idrottshappening som också sätter ett träningsmål för merparten av de dryga 1 500 deltagarna.

Sicklaloppet genomsyras av professionalitet i allt från marknadsföring, bansträckning och arena till kontakter med myndigheter
och andra intressenter.

Dessutom har Sicklaloppet starkt bidragit till att göra Järla Orientering mer synligt för innevånarna i Nacka.

Peter Höglund har tilldelats priset 2012 för sin insats som banchef i Sicklaloppet för andra året i rad med motiveringen:
För ett enormt noggrant, seriöst och välplanerat arbete med Sicklaloppets bana.

Sicklaloppet, som på kort tid, har blivit Nackas största årliga idrotts happening genomsyras av professionalitet i allt från marknadsföring, bansträckning och arena till kontakter med myndigheter och andra intressenter.

Dessutom har Sicklaloppet starkt bidragit till att göra Järla Orientering mer synligt för innevånarna i Nacka.


2011

Erik Mattsson har tilldelats priset 2011 med motiveringen:
För ett aktivt, kunnigt och outtröttligt engagemang i flera för föreningen viktiga områden. Främst som mångårig uppskattad ungdomsledare.

Men Erik är aldrig främmande för att ta på sig andra arbetsuppgifter, till exempel som banläggare i allt från VM-test till KM. Och inte minst genom att vara den som kontinuerligt håller medlemmarna informerade om stort och smått genom veckobrev.

Dessutom sitter Erik sedan flera år i föreningsstyrelsen


2010

Anders Holmberg har tilldelats priset 2010 med motiveringen:
För en mycket bra genomförd säsong med återkomst i landslaget och med en andraplacering på SM lång som toppresultat.

Anders är en stark frontfigur för Järlas elitverksamhet och en viktig länk till klubbsamarbetet med OLV Baselland.


 2009

Nisse Nilsson har tilldelats priset 2009 med motiveringen:
För att under 13 år som ordförande utvecklat Järla till att bli en av Sveriges ledande orienteringsklubbar. Nisse har visat enorm energi och uthållighet i klubbarbetet, stort som smått. Inte minst med arbetet att förbättra klubbens ekonomi. Nisse sätter alltid föreningens bästa i första rummet.

Matts Andrée har tilldelats priset 2009 med motiveringen:
För att på helt egen hand och med knappa förutsättningar levererat skidspår av yttersta kvalitet under alla tänkbara förhållanden.
Matts, som visat en enorm känsla för Järla under mer än ett halvt sekel, har lagt många kvälls- och nattpass i markerna ovanför Järlagården. Spåren har uppmärksammats av åkare över hela Stockholmsregionen och har gett Järla värdefull positiv PR.

Elin A Skantze har tilldelats priset 2009 med motiveringen:
För att under en lång period, både som junior och senior, varit en förgrundsgestalt bland Järlas kvinnliga orienterare och i utvecklingen av det framtida Järla.
Elin har utan tvekan Järlas bästa kvinnliga meriter genom alla år. Har tagit ett flertal pallplatser på mästerskapstävlingar i många år och visade vid SM-stafetten och vid Elitseriavslutningen 2009 värlsdklass.


2008

Olle Boström har tilldelats priset 2008 med motiveringen:
För en mycket väl genomförd orienteringssäsong med insatserna vid junior-VM som höjdpunkt. Olle blev världsmästare i stafett och han vann sin sträcka, han kom 5:a på långdistansen enbart 18 sekunder från segern och han var 5:a även på medeldistansen, 44 sekunder från segern och 4 sekunder från medalj.

Gustav Grandin har tilldelats priset 2008 med motiveringen:
Gustav Grandin får priset för sina insatser som sammankallande i julgranskommittén. Julgransförsäljningen har sedan Gustav tog ansvaret för den varit klubbens i särklass största enskilda intäktskälla. Gustavs organisationsförmåga och många egna arbetstimmar
har lagt grunden till detta