Håkon går vidare

Håkon Jarvis Westergård flyttar till Trondheim och i och med det lämnar han Järla efter fem framgångsrika år.

Järla vill rikta ett stort tack till Håkon för de här åren.

”Håkon har haft stor betydelse för Järlas alla kavleframgångar och starkt bidragit att också bygga en positiv anda i Järla. Håkon kom som Mortens lillebror men lämnar som en norsk seniorlandslagslöpare.

Tack Håkon, för att du alltid har ett leende i alla situationer. Vi önskar dig all lycka i din satsning mot världstoppen”, kommenterar Anders Asplund.

Håkon själv säger:

Jag tackar nu för mig, och jag har bestämt at min vidare resa mot verdenstoppen blir utan Järla på bröstet. Jag är mycket tacksam för alla i föreningen som har stött mig under dom 5 åren jag har varit medlem av Järla.

Anledningen till att jag har flyttar till Trondheim är för att studera det sista året på Tillämpad Matematik på NTNU. Min utbildning är ingenjör matematik som är tillämpad med mycket simuleringar och stöd till modellering i ingenjörbranchen. Jag kommer att skriva master för SINTEF som är et företag som jobbar med forskning riktad mot industrin.

Nu när jag bor i Trondheim kommer jag att springa för min norska klubb Varegg Fleridrett, men jag byter till Södertälje-Nykvarn för dom internationella tävlingarna. För att få ta ytterligare steg kändes det naturligt att göra något nytt och få et miljöbyte, och jag tror SNO kommer att ta bra hand om mig.

Jag vet inte vart jag flyttar efter min vistelse här i Trondheim, men kanske jag kommer tillbaka till vackra Stockholm eller flyttar till Oslo…

I alla mina år har jag känt mig som en del av en stor familj, och det är därför det är trist att lämna Järla. Att alltid möta glada orienterare, alt ifrån miniknattar till dom äldsta i klubben, har varit motiverande för mig. Det arbetet som alla tränare i klubben har gjort för mig och dom andra i klubben, är jag mycket tacksam för.

Jag kom till Stockholm för att bli en bättre orienterare, och det har jag absolut blivit. Järla har haft stora framgångar och det har varit kul att vara med. Kärnan av löpare som är i elitgruppen har kompetens inom alla olika områder – och jag har försökt att lära av alla.

Nu har jag kommit igång med en ny vardag och jag har satt nya mål. Jag hoppas alla i Järla försätter sitt goda arbete och at ni utvecklas som löpare och förening i framtiden. Jag har med mig en tung och solid säck med erfaringer och hårt arbete ifrån Järla – och jag kommer nå mina mål.

Tack,
Håkon