Introduktion för nybörjare – barn och ungdomar 2024

Årets introduktion för nybörjare för barn och ungdomar 7-16 år startar tisdagen den 9 april. En chans att prova på orienteringsidrotten och lära sig grunderna. Som förälder följer du med och ”skuggar” ditt barn. Alltså, du deltar och lär dig tillsammans med ditt barn. Inga förkunskaper krävs. Vi orienterar tillsammans vid två tisdagar. Dessutom testar vi på nybörjarbanor i samband med en orienteringstävling.

Klubbens äldre ungdomar leder introduktionen. Därefter kan man välja att bli medlem i föreningen och fortsätta i våra ordinarie träningsgrupper.

Program:

  • Introduktion 1 – tisdag 9/4, Järlagården kl 17.00-18.15 eller 18.45-20.00
  • Introduktion 2 – tisdag 16/4, Järlagården kl 17.00-18.15 eller 18.45-20.00
  • Digitalt föräldramöte, obligatoriskt – torsdag 18/4 kl 20.00
  • Prova på nybörjarbanor i samband med Järlas tävling i Tenntorp, Älta – lördag 27/4 och/eller söndag 28/4 (tid meddelas senare)
  • Bli medlem om ni vill fortsätta
  • Fortsatta klubbträningar på tisdagar kl 18.00-ca 19.30

Hitta till Järlagården
Hästhagsvägen 2, Hästhagen, Nacka. Kollektiva färdmedel via buss 401 eller 71 från Slussen mot Älta/Hästhagen.

Klädsel och utrustning
Vi kommer att hålla till utomhus under hela introduktionen. Rekommendationen är att välja kläder efter väder, dock skall man vid orientering alltid ha långa byxor eller tights samt strumpor utan glipa. Välj också bekväma gymnastikskor för utomhusbruk.

Kostnad och betalning
Avgift: 300 kr.

Väljer man att fortsätta så är medlemsavgiften för barn och ungdomar 350 kr per år, familjemedlemskap 1500 kr per år.

Till anmälan och betalning

Mer information skickas ut till anmälda närmare första tillfället.

Introduktionsansvarig
Matilda Ahlquist, matilda@momsom.se, 0793-49 53 33

Aktiviteter för alla
Efter introduktionen är du som medlem välkommen att vara med i klubbens aktiviteter. Varje tisdag är det träning från Järlagården för alla nivåer och åldrar. Vi har aktiviteter året om. När vädret tillåter gör vi spår och åker skidor. Vi tränar, tävlar och åker på läger tillsammans. Orientering är en aktivitet för hela familjen, där alla kan vara med, oavsett förkunskaper. Vid alla tävlingar finns det möjlighet att träna utom tävlan i utvecklingsklasser och motionsklasser. Vi kommer förstås att berätta mer om kommande aktiviteter i Järla Orientering.