Järla kraftsamlar inför 100-årsjubileum

Nu är det bara ett år kvar till Järlas stora tävling ”Swedish League-final med 100-årsjubileum” 3-4 maj 2019. Arbetet med planeringen är sedan länge i full gång och en huvudfunktionärsgrupp är utsedd med Per Lembre som tävlingsledare.

Tävlingen som går i Fisksätra är finalen i Swedish League samtidigt som det är ett 100-årsjubileum av världens första officiella orienteringstävling genomfördes i Saltsjöbaden.

Järla arrangerar sprint fredag 3 maj i Fisksätra centrum och medel lördag 4 maj på Skogsö och Erstavik. Båda tävlingarna har Fisksätra IP som arena. Vi har tävlingshelgen som ett samarrangemang med Tullinge SK som arrangerar långdistans söndag 5 maj. Vi kommer att marknadsföra tävlingshelgen gemensamt. Alla tävlingar genomförs som Swedish League för elit och med publiktävlingar.

Arbetsnamn för ”etapperna” är:
*Fisksätrasprinten
*Skogsömedeln
*Tullingejakten

– Det har kommer att bli fantastiskt fina tävlingar med en stark historisk koppling och vi har som mål att få 2000 deltagare per dag, säger tävlingsledare Per Lembre.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Tullinge SK samt Svenska Orienteringsförbundet och Stockholms Orienteringsförbund. Viktiga samarbetspartners är bland andra Nacka kommun, Erstavik och Stena Fastigheter.

Huvudfunktionärsgruppen i dagsläget:
Per Lembre, Tävl.led. Järlaorganisation
Ola Henriksson, Ass tävl. led. Externa kontakt, tillstånd
Anders Asplund, Banläggningschef, integration, Nacka kom.
Fredrik Trahn, Media o marknad, bidrag, Nacka kom.
Michael Ahlqvist, IT, sekretariat, adm.
Fredrik Brandhorst, Ekonomi o kartor
Peter Sandström, Arena
Tomas Björelind, Byggnation
Stefan Ljungdahl, Funktionärsansvarig
Bengt Hall, Webb o trycksaker
Erik Mattson, Integrationsprojekt
Harri Karlsson, Startchef
Gunilla Kreiss, Bitr. startchef
Leif Mattsson, Bitr. startchef