Michael Ahlquist föreslås som ny ordförande

Valberedningen föreslår Michael Ahlquist som ny ordförande efter Fredrik Brandhorst. Michael är idag ansvarig för ungdomskommittén.

”Mitt namn är Michael Ahlquist, jag är 48 år och bor i Nacka. Min första kontakt med Järla var i samband med att min äldre dotter Sonja deltog i nybörjarkursen 2013, och snart kom också lillasyster Märta med. Jag upptäckte då hur roligt det är att orientera och hur kul det är att dela det med barnen. Snart engagerade jag mig som ledare för de yngsta och sedan hösten 2015 har jag varit sammankallande i ungdomskommittén.

Jag är uppväxt i Västervik och som ungdom tävlade jag i Västerviks orienteringsklubbs gul-gröna färger, men endast som skidåkare. Kanot och ishockey var länge mina idrotter men det är numera framför allt löpning, skidor och mountainbike som jag utövar mest, förutom orientering så klart!

Efter ingenjörs- och ekonomistudier i Kalmar och Linköping gick flytten till Stockholm 1996, samma år som jag träffade min fru Matilda. Jag arbetar som projektledare och konsult inom IT. Tidigare har jag varit medgrundare och chef i ett konsultbolag. Min erfarenhet av styrelsearbete kommer bland annat från rollen som kassör i en bostadsrättsförening.

Enligt min mening har Järla en fin verksamhet och en gemenskap som är inkluderande. Jag hoppas att få möjlighet att tillsammans med styrelsen och alla medlemmar bygga vidare på och av detta skapa en verksamhet som ungdomar, elit och motionärer vill vara en del av.”