Miniläger på Järlagården för ungdomarna

I lördags arrangerade ungdomskommittén ett miniläger från Järlagården. Vädret var verkligen med oss och vi genomförde många aktiviteter för de olika grupperna parallellt. 

De yngsta barnen i grupp 1 och 2 samlades vid 13 på eftermiddagen. Vi inledde med en punktorientering, där de fick följa snitsel i terrängen bortanför Källtorpsbadet. Uppgiften var att på kartan markera de kontroller som fanns uthängde utmed den snitslade banan. Dessutom fick de kluriga frågor att uppskatta avstånd, längd och mängd. 


Grupp 1 och 2

Under tiden samlades de äldre ungdomarna i grupp 3 och 4 vid 14 på Järlagården. Under hela eftermiddagen ledde Helena Åhlin det första tillfället i en ledarskapsutbildning. Teori och praktik varvades och erfarenheterna kommer väl till pass då ungdomarna engageras som ledare i nybörjarkurserna och äventyrsveckan tex. 

De yngre barnen orienterade en bana hem till Järlagården igen och väl i mål serverades mackor och kakor. Därefter delades de in i grupper och genomförde en stafett-memory-övning i skogen strax ovanför Järlagården. Lägret avslutades 16.30. 


Memory-paren är insamlade och nu gäller det att komma på ordet som de 12 bokstäverna bildar

De äldre ungdomarna avslutade sin utbildning och genomförde därefter stafett-memory-övningen. Ledarlaget var långsammast att hämta hem sina 12 par, men snabbast att klura ut det lika långa ordet – KRAFTLEDNING och avgick därmed med segern!

På parkeringen dukade vi upp långbord och grillade hamburgare. Viktigt att fylla på med energi innan kvällens skymnings/natt-orientering!


Gott med hamburgare och pommes efter ledarskapsutbildning och memory-stafett!

Strax innan 22 löpte gruppen iväg från startpunkten vid Hellasgården. Efteråt blev det bad i Källtorpssjön. 


Grupp 3 och 4 vid startpunkten för skymnings/natt-orienteringen. De kom överens om att i patruller turas om att leda gruppen till kontrollerna. 

Stort tack till alla ledare och föräldrar som hjälpte till och gjorde lägret möjligt!