Olle Boström drar på sig svartvita tröjan igen

Olle Boström kommer från och med 2022 träna och tävla med Järla igen, både i svenska och internationella tävlingar. Vi välkomnar Olle tillbaka i Järlagemenskapen.

Du har bott i Norge ett tag och tävlat mestadels för IL Tyrving, vad gör att du och din sambo Gunvor nu väljer Stockholm och Järla igen?
Det stämmer. Efter tre år i Oslo var vi sugna på att göra en förändring och hade några olika idéer på vad som kunde bli nästa steg. Vi var båda två bestämda på att ge orienteringen lite större utrymme i våra liv igen och då kändes Sverige och Stockholm som det bästa alternativet. Det blev också viktigt för att möjliggöra att jag kunde starta mitt nya jobb som tränare för landslaget.

Hur ser du dig i din egen roll i Järla framöver?
Att bidra med erfarenhet och förhoppningsvis komma till start på stafetterna. Sen får vi se, jag har haft mycket på jobbfronten senaste perioder, men jag stänger inte dörren för att senare engagera mig mer i klubbverksamheten på bättre sätt också.

Största meriter i Tiomila och Jukola med Järla?
4:a på Tiomila 2011, 7:a Jukola 2014. Var även med som coach när damerna vann 2018. Den är stor!!

Största individuella framgångar under Järla-tiden?
VM-bronset på medeldistans 2015, 13 sekunder från guldet är nog framgången som kommer tydligast fram. Men jag har nog faktiskt en hög med medaljer att skryta om som ligger i byrålådan, men tror inte någon blir lyckligare för det. 😊

Vilka tre händelser i Järla har du varmast om hjärtat?
Svårt att ranka tre. Jag har varit igenom så många faser med Järla, ungdomstiden 2002-2006, juniortiden 2007-2010 och själva elitåren 2010-2018. Tiden med Järla har format mycket av mitt liv.

Dina största Tiomila-minnen med Järla?
Här kan jag lätt ranka tre stycken.
1. Komma fyra med Järla på Tiomila 2011. Vi hade inte varit topp-20 åren innan, men efter ett extremt hårt jobb genom hela vintern utmanade vi till och med om segern därnere i Tullinge, med ett ungt spännande lag.
2. Vinna Tiomila ungdomsklassen med Järla 2004 – fortfarande ett speciellt minne att springa in i milafållan med krans runt halsen.
3. Damernas Tiomila-milaseger 2018 – en magisk upplevelse att se damerna vinna det största man kan göra som orienteringsklubb på elitnivå i Sverige, detta var på något sätt pricken över i:et för Järlas elitsatsning under 2010-talet.

Om du får välja Tiomila-sträcka själv, vilken väljer du?
Tiomila på natten är något extraordinärt att uppleva, och Långa natten är den givna Number One, om man är bra tränad.

Ålder:
32 år.

Utbildning:
Masterexamen Handelshögskolan Stockholm.

Yrke:
50% tränare svenska orienteringslandslaget, 50% managementkonsult på Navigio.