Ordförandebrev: Tack för ett fantastiskt år!

Så här i julgranstider är det dags att igen att summera ett Järlaår, och som vanligt har det varit hög aktivitetsnivå. Resultatmässigt minns man bäst tjejernas seger på 10Mila i Nyköping som är klubbens största stafettframgång, inte bara i år men så vitt jag kan förstå också genom tiderna. Karro som avgjorde på ankarsträckan tog också senare ett VM-guld på sprintstafetten och gjorde många fler fina prestationer inklusive en imponerande sammanlagd andraplats i världscupen. Kanske har tjejerna synts mest i år men killarna är resultatmässigt inte heller så längt efter.

Järlaåret består dock av så mycket mer än tävlande på elitnivå och den vanliga klubbverksamheten har fortsatt på hög nivå med allt från tisdagsträningar och -soppa, till orienteringskurser mm. Vi har också tävlat på alla nivåer och haft flera klubbmästerskap inklusive ett välkommet skidKM som vi ju inte kan genomföra alltför ofta. Vidare har vi som vanligt hållit fina och uppskattade arrangemang där mycket kom att koncentreras till maj, Sprint-DM (med rekordhögt deltagande), ungdomsserietävling och Stockholms Brantaste. Sen i september bjöd vi igen in till ett perfekt genomfört Sicklalopp.

Nu får vi lära oss att skriva 2019 i kalendern och det är året då orienteringssporten firar sitt 100-årsjubileum, för den som missat det så startade världens första civila orienteringstävling i Saltsjöbaden och hade målet på Nackanäs. Under jubileumsåret kommer Järla att arrangera två finaltävlingar i Swedish League i Fisksätra 3-4 maj. Observera alltså att 3 maj är en fredag, vi kommer behöva många funktionärer då också. Sen har vi Stockholms Brantaste 25 maj medan Sicklaloppet är planerat till den 15 september. Vidare har vår Friska Nacka-kommitté har något spännande på gång inför jubileumsåret men jag avslöjar inget här, alla puzzelbitar är inte riktigt på plats ännu.

Vi kommer också under 2019 ha en ny projektledare för Sicklaloppet, Carina Lidforss, och vi återkommer med en utförligare presentation av henne senare. Som ni kanske sett annonserar vi också efter en ny kanslist då Jens vill satsa hårdare på träning och studier och då hinns inte kansliet riktigt med. Känner ni någon som det kan passa med ett jobb med fria arbetstider så uppmana gärna denne att söka tjänsten.

Tack alla klubbmedlemmar för goda insatser 2018, nu skall bara de sista granarna säljas, sen börjar vi ladda inför 2019!

God Jul o Gott Nytt Järla-år!

Fredrik Brandhorst
Ordförande Järla Orientering