Sicklaloppet gav 35 000 kr till välgörenhet

sickla-40

Nu är det klart att Sickla gruvlopp genererade 35 000 kr till välgörenhetsprojektet Vatten åt Alla. ”En fantastisk insats för människor i nöd som behöver rent dricksvatten”, säger tävlingsledaren Jonas Andersson.

50 kr av varje anmälningsavgift skänks nu till Vatten åt Alla som är ideell organisation som drivs av anställda inom Atlas Copco. Organisationens uppgift är att förse människor i utsatta delar av världen med rent dricksvatten exempelvis genom att borra brunnar.

– Vi är väldigt stolta som tävlingsarrangör i Nacka att kunna vara med och bidra till något sådant viktigt som rent dricksvatten, säger Sicklaloppets tävlingsledare Jonas Andersson.

Sickla gruvlopp är ett upplevelse lopp på 2,5 km som gör i Atlas Copco gruva i Sickla ner till 40 meter under jord.

– Ett av syftena med Sickla gruvlopp är att genera pengar till Vatten åt Alla och vi är otroligt glada över den summan som nu kommit in till. Rent dricksvatten är en mänsklig rättighet, säger Lotta Gill, Communication Manager på Atlas Copco.

2017 arrangeras Sickla gruvlopp som ingår i Sicklaloppsdagen med Sicklaloppet 10 km och Lilla Sicklaloppet söndag 17 september.