Stort tack till alla Stockholms Brantastes funktionärer!

Förra lördagen arrangerade vi för första gången Stockholms Brantaste i Hammarbybacken helt på egen hand, efter att ha varit med och sett och lärt samt ställt upp med funktionärer förra året.

Vi hade tur med fint väder och fick till slut ihop 630 anmälningar. Järla skördade framgångar i backen genom Espen Hultgreen Weltzien som vann herrklassen före två Lidingölöpare och Victor Sadarangani som vann herrarnas ungdomsklass. I damklassen slogs ett nytt fantastiskt banrekord med över en minut av Yoie Bohlin. Yoie var även femma i mål totalt. Mycket imponerande!

Tidigare år har man haft kring 1000 deltagare och nu måste vi analysera varför vi inte lyckades locka fler. Vad vi vet är att det är grymt tuff konkurrens bland löploppen och att det förmodligen inte var optimalt att ha tävlingen samma dag som Göteborgsvarvet.

Med facit i hand kan vi nog lugnt säga att det var lättare sagt än gjort att arrangera Stockholms Brantaste. Men på tävlingsdagen gick allt som smort och vi är ändå grymt nöjda med hur resultatet blev! Våra deltagare verkar också vara nöjda. Några av kommentarerna vi fått på arrangemanget är ”Bra arrangerat! Härlig stämning. Utmanande. Mjölksyra 😊” och ”Jätterolig utmaning. Bra arrangerat. Prestigelöst. Alla kändes välkomna. Syns nästa år!

Vi i arrangörsteamet vill nu rikta ett stort tack till alla som ställde upp som arrangörer, ni gjorde verkligen en grym insats! Det känns skönt att veta att vi har så duktiga funktionärer i klubben och att man kan lita på att det blir bra när ni ställer upp! Så, tack så hemskt mycket för er insats!

Nästa år snäpper vi upp det en nivå till!

Läs gärna vår nyhet om tävlingen på Stockholms Brantastes hemsida. Resultat finns här och foton från loppet finns på vår facebook-sida och vårt instagram-konto.

/ Arrangörsgruppen genom tävlingsledare Michael Refors