Veronica ny ansvarig för Sicklaloppet

Veronica Hagström är den nya projektledaren för Sicklaloppet. Hon tar över efter Carina Lidforss.
Vi hälsar henne välkommen i rollen som ansvarig för årets 10-årsjubiluem för Sicklaloppet.

Vem är Veronica Hagström?
Jag får alltid höra att jag är glad och positiv, tycker själv att jag är ganska praktiskt lagd och gillar att fixa och hitta på egna lösningar och byggen. Brukar själv kalla mig för en kreativ och med struktur.

Vad har du för relation till Sicklaloppet?
Jag är uppvuxen i Nacka och har spelat fotboll nästan hela livet i Atlas Copco IF (nuvarande Sickla IF) från 6-36 års ålder. Gillade verkligen inte att bara springa när jag var yngre och hittade till löpningen först när barnen var små och gav mig på en del lopp. Sprang Sicklaloppet 2012 då jag även kunde få med mig barnen som då var 6, 6 och 3 år. Vilken folkfest! Så härlig bana och grymt publikstöd.

Idrotter, sysselsättning, intressen?
Det här med löpning har eskalerat med åren och jag har betat av flera löplopp och några triathlon, bland annat Ironman. Men det jag brinner för är Swimrun. Har tränat och tävlat i flera år och årets stora mål är Ö till Ö i augusti i år. Jag vill att alla ska tycka Swimrun är lika kul som jag tycker och jag är med och arrangerar Sickla Swimrun som har gratis träningstillfällen maj-oktober.

Ambition och målsättning med Sicklaloppet?
Årets Sicklalopp är det tionde i ordningen och jag hoppas att vi kan få det till den folkfest som jag tycker att det ska vara. Målet är att vårda den genuina glädjen i Sicklaloppet och få så många som möjligt att förstå vilket härligt lopp det här är. Jag vill att så många som möjligt ska få uppleva Sicklaloppet.

Några nyheter för Sicklaloppet i år?
Nytt för i år just nu är att vi har en ungdomsklass i Gruvloppet. Jag har lite idéer och jag hoppas att vi kan presentera fler glada nyheter under våren.

Veronica Hagström:
46 år.
Bor i Vendelsö med sambo och tre döttrar.
Har jobbat med marknadsföring de senaste 20 åren i olika roller, allt ifrån formgivare till marknadschef och produktionsledare. Jag är utbildad informatör, projektledare, personlig tränare, löpcoach och massör. Jobbar som produktionsledare på en reklambyrå på deltid och driver även mitt eget företag som personlig tränare och håller gruppträningar och företagsklasser.

Tävlingsledare för Sicklaloppet
2011-2015 Fredrik Trahn
2016-2018 Jonas Andersson
2019 Carina Lidforss
2020- Veronica Hagström