Årets SM-tävlingar avgjorda

Årets SM-tävlingar avslutades i helgen med medel-SM och stafett-SM.
Medel-SM avgjordes söder om Hallsberg i ganska flack och snabblöpt terräng.
Bäst sprang Jens Rönnols som gjorde ett mycket imponerande lopp och blev 10:a i den stenhårda H21-klassen. Endast 1.34 efter segrande Johan Runesson. Olle Boström gjorde mycket gläjdande ”comeback” men missade precis a-finalen. Han vann senare B-finalen.

I D21 gjorde Karolin Ohlsson några misstag i inledningen vilket gjorde att hon halkade efter och kom på 15:e plats. Elsa Jansson gjorde comeback på de stora tävlingarna efter förra årets jobbiga knäskada blev 20:e. I D20 följde Anna Dahlgren-Rosén upp förra veckans 5:e plats med att bli 10:e i D20.
Se resultat
På söndagen avgjordes stafetterna vid ett väldigt dimmigt Ånnaboda i Kilsbergen.
I D21 inledde Elin Hemmyr Skantze med att vara i täten vid varvningen. Några missar på avslutningsdelen gjorde att laget föll tillbaka och växlade 6 minuter efter. Elsa sprang bra och höll avståndet till täten och plockade ett antal lag innan Karro förde in laget på 6:e plats. Andralaget med Stina Haraldsson, Signe Klinting och Anna kom på 22:a plats. I H21 inledde Olle Boström med att växla i tätklungan på förstasträckan. Espen hade sedan en tyngre andrasträcka och tappade en del tid innan han växlade över till Jens. Jens stabilt och förde in laget på 13:e plats. Andralaget fick tyvärr bryta efter en ”känning” på sträcka 2.
Se resultat
Vi kan summera årets SM-tävlingar med fyra medaljer. Ett mycket överraskande guld till Jens på natt-SM, ett silver till Karro på sprint-SM, ett brons till sprintstafettlaget (Josefin Persson, Andreas Hall, Erik Berzell och Karolin Ohlsson) samt ett brons i sprint till Petrina Costermans på USM. Även Anders Asplund tog ett brons i MTB-O i H60.