Årets Swedish League sätter igång med EM-tester

Efter många om och men startar säsongen nu på riktigt.
I helgen avgörs årets tre första deltävlingar i Swedish League för seniorer och juniorer. Tävlingarna är tillika testtävlingar till EM-, Student-VM, och junioraktiviteter.
På fredag eftermiddag springs en sprint kring Citadellet i centrala Landskrona (första start är 14.00). Lördag och söndag löps det lång- och medeldistans på den kuperade Söderåsen, som ska försöka ge likvärdig fysisk utmaning som backarna i södra Schweiz.  EM som avgörs i schweiziska Ticino helgen efter 10-mila. 

Bland Järlalöparna står det allra största hoppet till Karolin Ohlsson. Karro har visat styrka under vintern och står för tre spännande starter i kampen om EM-platser och kommer förhoppningsvis vara med och slåss i toppen.
På killsidan står främst Jens Rönnols och Erik Berzell för spännande starter. Jens hade ju en väldigt fin fjolårssäsong då han vann natt-SM, blev 10:a på medel-SM samt gjorde landslagsdebut på Euromeeting. Erik var 8:a på sprint-SM. Båda två har kanske i första hand har student-VM (för löpare upp till 25 år) i fokus men även den för fjolåret instiftade U23-cupen.

Tävlingarna kommer gå att följa via liveresultat (www.obasen.nu/liveresultat), GPS-tracking samt enkla kommenterade TV-produktioner.

2019 arrangerar vi själva två deltävlingar i Swedish League när vi ska arrangera sprint samt medeldistans 3-4 maj i Fisksätra. Boka in datumen redan nu!