Dags för 10-mila

10milaI helgen är det dags för en av de stora höjdpunkterna under vårsäsongen, 10-mila i Eksjö.
Järla ställer upp med åtta lag på plats (1 ungdomslag, 4 damlag och 3 herrlag). I så väl dam- som herrstafetten ställer Järla upp med lag som aspirerar på topplaceringarna.

10-milahelgen startar 11.30 på lördag med ungdomsstafetten som följs av damkavlen som startar 14.30.
I damstafetten springer nyblivna EM-silvermedaljören i stafett, Karolin Ohlsson sista sträckan med ett starkt lag framför sig. ”Det blir en spännande stafett. Tjejerna har visat klass, både på EM och på tävlingarna på hemmaplan under våren. De stafetter som vi sprungit har gett de svar vi velat” säger Erik Mattsson

10-milakavlen har i år fått ett förändrat upplägg med bland annat en tidigarelagd start som nu sker 19.30 och där de två första sträckorna sker i dagsljus. Målgången beräknas ske strax innan 07.00 på söndagsmorgonen. Herrlaget kom förra året på 6:e plats och siktar på att vara med och fightas i toppen även i år. ”Målet är att fortsätta vårens stabila stafettprestationer. Löparna är friska och har visat bra vårform” säger Järlas ledare Mathias Hall

Hela 10-miladygnet kommer kunna gå att följas via web-TV samt GPS-sändning på samtliga sträckor. Järlas herrlag kommer vara försedda med GPS och gå att följa under hela stafetten. Damlaget kommer i alla fall inledningsvis inte ha GPS på sig.

Så ni som inte åker ner till Eksjö för att springa eller heja, koppla datorn till TV:n och bänka er i soffan under hela helgen. Ni kommer bjudas på spännande underhållning och förhoppningsvis fina järlaresultat.

Mer information om helgen finns här:
Järlas laguppställningar
Lagpresentation av herrar och damer lag 1
10-milas hemsida
Web- TV sändning samt liveresultat mm