Elitrapport från säsongsinledningen: SM-natt

Vi lägger första riktiga tävlingshelgen till handlingarna, för visst är säsongen igång nu när första SM-tävlingen gick av stapeln i fredags? Sex starka elitlöpare i Järlakläder stod på startlinjen när startskottet gick när mörkret hade lagt sig på fredagskvällen strax utanför Hässleholm. Om ni har tålamodet att läsa några meningar till så kommer ni få höra mer från de två bäst placerade från klubben. Utöver dessa två ska även Anna, Anton, Jens och Sara givetvis ha ett hedersomnämnande alla fyra.

Vi skrivbordssupportrar som följde tävlingen via liveresultat och livesändning fick följa en rafflande tävling där flera av klubbens löpare satte rejäl färg på tävlingen. Allra bäst gick det för Petrina och Simon som båda två placerade sig på en (två) hedrande femteplats(er).

Min ursprungliga tanke var att få höra en summering av loppen och att få en uppdatering från båda våra talangfulla juniorer som under veckorna studerar på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Nu råkar det vara så att Simon inte är den som svarar på meddelanden på samma dag som han mottar dem, knappt ens på samma vecka. Det var en stor kamp att ens få tag på honom, men till slut blev drömmen verklighet och nedan kan ni läsa om deras tankar om vad som varit och det som väntar.

Hur var loppet?

Petrina: Överlag är jag nöjd, planen var att verkligen ta det lugnt och bara fokusera på orienteringen. Annars på natt brukar jag kunna bomma ganska mycket men jag tyckte att jag hade bra koll hela tiden, tog många kartstopp och fokuserade på mitt eget! Sedan gjorde jag en onödig miss till sista kontrollen när jag började bli trött, men förutom det har jag hållit ihop det bra tycker jag.

Simon: Jag är nöjd med mitt lopp, tyckte jag följde min plan, att vara väldigt lugn i huvudet och i orienteringen och låta löpningen komma som den gör. Gjorde inte alls några stora misstag, vilket jag känner var min nyckel.

Första stora tävlingen för säsongen är gjord. Om vi blickar lite framåt – vad är stora målet med våren?

Petrina: Jag har inga konkreta resultatmål utan fokuserar mer på vad jag vill känna när säsongen är över. Såklart siktar jag högt i Swedish League, vill göra bra ifrån mig på stafetter samt på SM men jag tänker mest på att ge mig själv så bra förutsättningar inför varje tävling som möjligt, lita på mig själv och ha kul när jag tävlar. Då kommer resultaten av sig självt (-:

Simon: Mitt mål framöver är att ha kvar en bra mental lugn känsla och fokusera på bra OL teknik. Jag kommer såklart också formtoppad för att kunna vara så bra fysisk form som möjligt. Det stora målen närmast är Swedish Leage där jag hoppas kunna springa bra, med finalhelgen på hemmaplan såklart högt prioriterat.

Hur formtoppad kommer du vara på 10-mila på en skala mellan Ravinen (1) och i toppform(10)?

Petrina: 10 såklart!

Simon: Jag ser väldigt mycket fram mot 10mila och kommer såklart vara i tipptoppform då, 10.

 

I övrigt:

  • Åsa Sundström tog en fin seger på Sumpnatta på hemmaplan under fredagskvällen.
  • Gunilla Kreiss var 7 sekunder ifrån att ta en trippelseger denna helg. Istället fick vår D60-elit stjärna nöja sig med den blygsamma placeringsraden 1-2-1.
  • Johanna Sundström och Jakob Jansson tog varsin klasseger på Kringelträffen i lördags.