Tack för tiden hos oss Emma och Rasmus!


För nästan fem år sen fick vi beskedet att det danska paret Emma Klingenberg och Rasmus Thrane Hansen skulle flytta till Stockholm och valt Järla som bas för sin fortsatta satsning. Två väldigt meriterade och motiverade löpare som betydde mycket för träningsmiljön här. Under sommaren 2014 flyttade de upp till Nacka och under deras tid här bodde de både i Älta samt i villan på Nackanäs. Tyvärr var Rasmus väldigt skadedrabbad under sin tid här och kunde inte springa så mycket (men han gjorde ändå ett starkt intryck med makalösa tider på testlopp samt avgjorde Night Hawk stafetten för Järla). Emma som under dessa år var en av världens bästa (och absolut löpstarkaste) orienterare radade upp framgångar. Bland annat två VM-guld i stafett, totalseger i Swedish League, SM-medalj, andraplats på 10-mila, tredjeplats på Jukola med mera. Dessutom var de båda två otroliga tillgångar i klubbverksamheten genom deras sätt att bjuda på sig själva och förmåga att se och prata med alla i klubben.

Under vintern 2016 flyttade de hem till Århus i Danmark igen. Bara veckor senare meddelade Emma att hon skulle lägga ner sin elitsatsning på grund av motivationsbrist.
Trots att Emma sen dess bott i Århus och även varit klubbtränare för Pan-Århus, en av våra stora konkurrenter, så har hon valt att fortsätta springa de stora stafetterna för Järla.
I våras var hon en av nycklarna i den otroliga 10-milasegern där hon sprang andrasträckan.
För en tid sen fick vi dock det det tråkiga men även förr eller senare väntade beskedet att hon lämnar oss och börjar springa för Pan-Århus igen. Ett fullt förståeligt beslut som vi förstått nån gång skulle komma.
”Tiden i Järla var helt speciel for os. Især har vi mange gode minder fra det halvandet år, hvor vi boede og trænede med klubben i Stockholm. Fra første dag vi satte vores ben i Nacka følte vi os velkommen. Alle de oplevelser vi har haft med klubben – træninger, ture, fester og suppe-aftner på Järlagården – har betyder at Nacka føles som hjem for os, og Järla som vores svenske familie. Jeg håber, at vi i fremtiden vil komme til Stockholm mange gange, både for at løbe i de magiske terræner, men frem for alt for at hilse på Järla-gänget!”
Vi är otroligt glada och tacksamma för den tiden vi haft Emma (och Rasmus som redan sprungit för Pan i två år) med oss i Järla och önskar er lycka till framöver!
Emma är även tack vare sina VM-guld ständig mästarmedlem i Järla.