”Fan va nice!”

Fan va nice följt av lite fler svordomar. Ja, så lät det i lördags när Karolin Ohlsson bärgade sitt första individuella SM-guld på Rådhustorget i Hudiksvall. Ska man fira så ska man göra det rejält! Ni som följde tävlingen via livesändningen kunde höra kommentatorerna utbrista att det ”bara är att lyssna och hänga med” när Karro är i farten. Hängde med, det gjorde inte konkurrenterna och vi gratulerar Karro till segern. Avståndet till tvåan respektive trean skrevs till +0,22 och +0,50 sekunder. Att detta är hennes första individuella SM-guld säger en hel del om nivån på de konkurrenter hon har tävlat mot de senaste åren. Anna och Filipa (födelsedagsfirande dagen till ära) fick inte riktigt några resultatmässiga fullträffar men skuggar där bakom och det lovar gott!

Lite tidigare under tävlingen hade Petrina Costermans bärgat ännu ett SM-löv när hon slutade sexa i D18. I herrklassen var Jens Rönnols den bland herrseniorerna som drog det längsta strået bland klubbens löpare. Tyvärr för hans skull drog tio konkurrenter ännu längre strån och han hamnade därmed snöpligt utanför de tio bästa. Här och nu kan däremot undertecknad lova att dra något i grus om inte Jens nästa år letar in sig bland de 10 bästa på sprintdisciplinen. Erik och Anton fick, precis som Anna och Filipa, inte riktigt till det i finalen i H21-klassen. I kvalloppet skiljde det 2 sekunder till Antons fördel mellan de båda – i finalen var det ombytta roller och sex sekunder skillnad. Jämnt så det förslår! Mathias hade ett något tyngre kval, men visade i B-finalen att det fanns bra fart i buggarna inför söndagens sprintstafett.

När kalendern visade söndag förflyttade sig sprintcirkusen till gräddhyllan i Hudiksvall där sprintstafett stod på schemat. Ackompanjerat av Mattias Millinger som experkommentator på livesändningen kom vi stärkta från lördagens guld- och födelsedagsfirande. Förstalaget med Petrina, Erik, Jens och Karolin missade precis pallen och slutade fyra. Andralaget stod för en knall(eller väntat?!) när man tryckte in sig på tionde plats och blev därmed bästa andralag med klar marginal. Prestationerna rakt igenom var inget att klaga på. Stabila laginsatser och det är bara att hoppas att stafettformen håller i sig till Jukola som väntar om två veckor.

Järla åker hem till Nacka med SM-löv för båda lagen och det blev ett bra avslut på helgen. Extra grattis till Filipa och Mathias som tog sina första SM-löv i och med utfallet på söndagens stafett. Avslutningsvis – Tack till Lars Rönnols för fina bilder och Tack till Erik Mattsson för exemplariskt ledarskap under helgen.