Gunvor Hov Høydal och Olle Boström till och tillbaka i Järla

Tidigare VM-medaljörerna Olle Boström och Gunvor Hov Høydal förstärker Järla inför säsongen 2022. Olle har varit Norgebaserad under några år men är nu tillbaka i Stockholm med sin sambo Gunvor. Båda blir starka tillskott i Järla – på många olika sätt.

– Det känns riktigt inspirerande att nu på riktigt vara tillbaka i min hemmaklubb som jag brinner så mycket för. Sen känns det också helt fantastiskt att komma närmare både familj och många av mina bästa vänner som bor i Stockholm.  Det finns bara en klubb i hjärtat. 2022 blir mitt 20:e år som medlem, säger Olle Boström.

Olle har de senaste åren tävlat för Tyrving i Oslo men nu drar han åter på sig den svarta Järlatröjan.

Olles meriter i både landslaget och Järla är imponerande. Olle har två VM-brons och en sjätteplats i VM som främsta meriter. Han ingick i Järlas lag som var fyra i Tiomila 2011 och han växlade först på sträckan ”Långa natten” 2012. Olle har flera gånger agerad ”lok” på just den legendariska nattsträckan i Tiomila-stafetten.

Gunvor Hov Høydal, sambo med Olle, finns nu också i Järlas stall. Gunvor har ett guld i junior-VM i långdistans 2014 som största merit. Efter ett par år av skador har hon nu som ambition att springa stafetter och hålla sig skadefri.

– Jag avslutade min landslagssatsning 2017, efter några års längre skadebekymmer. Har sedan tränat på mer som elitmotionär jämte studier och jobb. Ambitionerna nu för kommande åren är att ha en god balans mellan jobb och träning, hålla mig löpbar genom en hel säsong och komma till start på så många tävlingar som möjligt.

– Som nyinflyttad i Sverige och ny i Järla är jag väldigt motiverad att vara med på stafetterna, och hjälpa klubben nå topplaceringar på både Tiomila och Jukola, säger Gunvor Hov Høydal.

Men någon riktigt elitsatsning som förr om åren är det inte tal om, det är både Olle och Gunvor tydliga med.

– Först har jag stora ambitioner med att Sverige ska vara världens bästa orienteringsnation på elitnivå i och med mitt jobb.

– Sen för egen del hoppas jag vara hel och frisk för att kunna ta en sträcka i Järla på de viktiga stafetterna, och kanske kunna göra några inspel på SM-tävlingar. Men tyvärr har jag haft en vinter med fortsatt mycket strul med en fot, så ser lite mörkt ut just nu för våren, säger Olle.

Vi välkomnar Olle och Gunvor med varmt hjärta till Järla.

-Det är fantastiskt värdefullt att få med Olle och Gunvor i Järla, både socialt och som ytterligare kuggar i vårt gäng, säger Erik Mattsson, elitledare i Järla.

Comments

  1. Fredrik B says

    Wow, välkomna ”hem” till Nacka!