Herrarna åtta på premiären av stafettligan!

Orientering Jukola och Venla i Finland

Foto: Lars Rönnols

Undet påsken var ett 30-tal Järlaiter på de stora påsktävlingarna i nordöstra Skåne och sprang orientering i dagarna tre. Det bjöds på stora tävlingar med omkring 2000 startande och två deltävlingar i Swedish League samt premiären av den nystartade stafettligan. Tävlingarna gick i tuff, stenig och pinnig terräng i göingeskogarna på gränsen mot Blekinge.

Långfredagen inleddes med en långdistans.
Bäst lyckades Karolin Ohlsson som var sexa i D21E och Märta Ahlquist som var tia i D18E. Även Gustav Netz och Wilma Mårtensson tog poäng i Swedish League.
Resultat

Under lördagen fortsatte tävlandet med en medeldistans med små tidsdifferenser i den mestadels ganska öppna terrängen. 
Bäst lyckades Karolin Ohlsson som var sjua i D21E (och näst bästa svenska). Även glädjande att se Olle Boström göra ”comeback” i dessa sammanhang efter många års frånvaro.
Resultat

Helgen avslutades på påskdagen med den nystartade stafettligan. Först ut var damerna som tyvärr fick en tung start. Lag 1 med Märta Ahlquist, Elsa Jansson och Gunvor Hov Höydal slutade 49:a. Lag 2 stämplade fel.
För herrarna gick det desto bättre. Olle Boström sprang i tätgruppen på förstasträckan. Andrasträckan sprangs av Oscar Björck som vid första TV-kontrollen hade släppt landslagsmännen men låg med i andraklungan. En grupp som han höll hela vägen in i mål och växlade ut Jens Rönnols på sista sträckan. Efter en tät avslutning med många duktiga löpare så spurtade Jens i mål som åtta (och sjätte bästa svenska lag) bara knappt en minut från pallen. Väldigt kul! 
Andralaget slutade 76:a bland nästan 200 lag.
Resultat

Vi bodde gemensamt på Brokamåla Gård som var ett fiskecamp precis inne i Blekinge. 
Under påskaftonen dukades det upp ett stort påskbord.