Inför Jukola

I helgen deltar Järla Orientering med sju lag på världens största orienteringsstafett, Jukolakavlen som i år avgörs i Kuopio i innersta Finland med över 16 000 startande löpare. Spekulationerna innan tyder på ytterst tuff terräng med stark kupering. Det har varit väldigt hårt om platserna i både herr- och damlag och coacherna har fått lägga pannan i djupa veck. Samtliga lag är ytterst slagkraftiga

Damtävlingen startar 13.00 på lördagen svensk tid med Venlastafetten som avgörs över fyra sträckor. Bland de över 1200 damlagen ställer Järla upp med tre lag på startlinjen. På 10-mila för en dryg månad sen visade damerna klass med en fjärdeplats och förhoppningarna finns om framskjutna placeringar även nu.

Herrstafetten startar i skymningen klockan 22.00 på lördagskvällen svensk tid. Jukola skiljer sig till stor del från 10-mila då den till stora delar löps i ljus både på grund av årstiden och Kuopios nordliga läge. Herrlaget tog i fjol en niondeplats och siktar i år på att förbättra den. Tyvärr har Anders Holmberg fått lämna återbud på grund av den skada han ådrog sig på helgens världscuptävlingar i Norge. Sista sträckan tas nu istället av Mattias Millinger. Beräknad målgång är kring 06.00 på söndagsmorgonen.

Tävlingen kommer gå att följa via finsk TV med svenska kommentatorer för er som inte är på plats.

TV-sändning

Laguppställningar.