Ludvig Hagwall på JVM i Tjeckien!


Under förra veckan avgjordes junior-VM i den tjeckiska staden Plzen. Med på startlinjen för det amerikanska laget står Ludvig Hagwall.

På sprintstafetten slutade USA 30:e. På sprinten blev Ludvig 127:a, på långdistansen 112:a och på medeln 144:a. På den avslutande stafetten sprang Ludvig in USA på 26:e plats.

Nedan en intervju med Ludvig på plats i Tjeckien från innan tävlingarna:

– Hur kommer det sig att du springer i USA
Förra året åkte vi på semester till USA och såg när vi planerade att det var nordamerikanska mästerskapen i orientering just när vi skulle dit. Eftersom jag är amerikansk medborgare kunde jag vara med. Tävlingarna gick ganska bra och jag tror att de hade stor betydelse när jag på våren ansökte om att vara med i landslaget.

– När kom du på tanken om landslaget, hur skedde uttagningen?
Tanken kom väl någon gång innan nordamerikanska mästerskapen som jag berättade om. Uttagningen skedde genom att man skickade in en ansökan med bland annat motivering till varför man ansåg att man skulle delta i JVM, resultat från tidigare tävlingar och från 3000m-test. Sedan valde en uttagningskommitté ut dem som de tyckte passade bäst

– Vad väntar på JVM? Både vilka tävlingar och terräng?
Lite av allt, både medel och lång, men också sprint individuellt. Sen är det stafett i både sprint och skog. Terrängen är ganska varierad och på träningskartorna vi kört växlar den mellan detaljfattig ganska öppen skog, väldigt gröna partier som kan vara svåra att ta sig igenom och detaljrika områden med mycket kupering.

– Hur ser era förberedelser ut? Berätta om dina lagkamrater.
Vi åkte ner redan en vecka innan tävlingarna började vi köra träningskartor i relevanta områden. Sen har vi snackat mycket om terrängen efter varje träning för att få ut så mycket av det som möjligt.
Lagkamraterna är supertrevliga. Många av oss är ganska jämna när det kommer till orienteringen så det har varit väldigt praktiskt för att ta reda på vilka vägval som går snabbast.

– Vad ser du fram emot?
Den tävling jag ser fram emot mest just nu är medeldistansen. Det ska bli kul med en bana som förmodligen är mycket teknisk och där det krävs fokus hela tiden.

Vi önskar Ludvig lycka till på tävlingarna och är övertygade om att han kommer hem med många nya erfarenheter och minnen!

Så följer du Junior-VM
Via Internationella Orienteringsförbundets plattform IOF Live kan du följa mästerskapet genom liveresultat och GPStracking. Alla fem distanser direktsänds via IOF TV, att se alla tävlingar kostar 25 EURO och en dag kostar 6 EURO.

Se liveresultat via IOF Live
Köp webbsändningan på IOF TV här 
Till tävlingarna i IOF Eventor
Till tävlingarnas hemsida

Hålltider
Måndag, 1 juli Sprintstafett
16:00 – 17:30 IOF TV-sändning
16:15 Masstart

Tisdag, 2 juli
Sprint
10:00 Första start
10:00 – 13:30 IOF TV-sändning

Onsdag, 3 juli
Långdistans
09:00 Första start
11:00 – 16:30 IOF TV-sändning

Fredag, 5 juli
Medeldistans
09:00 Första start
10:45 – 16:00 IOF TV-sändning

Lördag, 6 juli
Stafett
08:50 – 13:00 IOF TV-sändning
09:00 Herrarnas första start
11:00 Damernas första start

 

               

Speak Your Mind

*