Ingjerd tackar för sin tid i Järla

ingjerdanneli

Efter att ha varit en stabil stomme i Järlas damlag sen 2012 väljer nu Ingjerd Myhre att gå vidare i blå-vita färger i IFK Göteborg. Ingjerd har i höst flyttat till Göteborg och fortsatt att studera där och med det medföljer ett för Ingjerd naturligt klubbbyte för att kunna träna och tävla i sin närmiljö. Det är givetvis väldigt tråkigt för Järla men vi är säker på att Ingjerd kommer få en bra tid i Göteborg och vi vet att IFK Göteborg kommer få en grym stafettlöpare och lagkamat.

ingUnder den tid Ingjerd har sprungit för Järla har damgruppen verkligen tagit ett kliv från att vara ett lag som kan överraska till ett lag som hör till den absoluta världseliten. Ingjerds betydelse i denna resa är verkligen värd att poängtera! De senaste åren har Ingjerd nästan alltid axlat ansvaret för första sträckan på de stora stafetterna, och det har hon gjort med största bravur. Det är ytterst få löpare som kan visa upp den jämnhet som Ingjerd gjort på startsträckorna, och det är ingen slump att det blivit så.

I gruppdiskussioner vi haft i gruppen har det tydligt kommit fram att det finns en klar plan bakom hennes agerande i skogen. Det har varit en enorm trygghet för laget att ha Ingjerd på första sträckan. Man verkligen visste att Järla skulle få en stabil inledning och hon satte tonen för hur vi vill springa stafett!

Men det är inte enbart hennes säkra agerande i skogen som spelat roll för Järlas framfart. Hon kommer bli saknad som en social klubbkompis som verkligen hjälpt andra i gruppen också. Inte minst på de många gruppdiskussioner som vi haft inför säsongen eller inför stafetter. Genom att dela med sig av sina erfarenheter från stora stafetter och genom att vara ärlig med sin egen nervositet och sina egna tankar har Ingjerd hjäpt till att sprida en miljö där vi stöttar och coachar varandra. Denna miljö ser jag som en av grundpelarna till damernas framgång senaste åren!

Det är med stor glädje vi tänker på din tid i Järla och du har alltid en plats i Järlafamlijen. Vi önskar dig allt gott i framtiden, såväl med orientering som studier och privat!

Mathias Hall

 Nyckelord Keywords: Orientering, , Orientering, 10Mila internationell stafett, orienteering international relay

Ingjerd:
”Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få et så godt miljø i en klubb, med både bredde og elite.”

Som noen allerede vet, så har jeg i høst flytta til Göteborg for videre studier. Og med flytten så har jeg bestemt meg for at jeg kommer til å løpe for IFK Göteborg til neste år. Det var ingen lett beslutning å bytte fra Järla, men jeg ønsker å løpe for klubben der jeg bor og trener, og dermed blir det klubbytte.

ing2Jeg ser tilbake på 4 fine år i Järla. Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få et så godt miljø i en klubb, med både bredde og elite. Det store oppmøte på både treninger og årsfester har virkelig gitt meg mye glede og motivasjon. Og det er dette jeg kommer til å huske aller best.

En annen ting jeg aldri vil glemme er den suksessen damelagene til Järla har hatt på stafettene de siste årene. Hvordan vi forberedte oss gjennom vinteren og våren, og hvordan vi gjennomførte gode stafettløp som resulterte i fantastiske resultater flere ganger på rad, skal vi være stolte av.

Det kjennes selvsagt kjedelig å ikke skulle løpe for Järla lenger, men jeg er sikker på at jeg har mange fine opplevelser foran meg, uansett hvilken klubb jeg løper for.

Jeg vil takke alle sammen for denne fine tiden. Miljøet i Järla er unikt og jeg kommer virkelig til å savne det.

Tusen takk for meg. Vi sees!

Ingjerd Myhre

galan1

Comments

  1. Tack för många fina insatser i järlatröjan Ingjerd, och välkommen tillbaka när du tröttnat på vädret på västkusten.