Järla 10:a på 25-manna

25-manna avgjordes i helgen på Nytorps ängar i Västerhaninge. Järla ställde återigen upp med fyra lag och 100 löpare till start. Vi var därmed en av de största klubbarna på plats.
Förstalaget fick en kanonstart genom Chamuel Zbinden och Sara Sjökvist på de två inledande sträckorna och växlade i täten. Under resterande tävlingen så sprang alla löpare stabilt utan några större missar och vi Jens Rönnols kunde växla ut Anna Dahlgren-Rosén som 13:e ut på den sistasträckan. Anna gjorde ett jättefint lopp och kunde efter att ha spurtat ner SNO, Helsingin Suunnistajat och IK Hakarpspojkarna föra in laget på 10:e plats!

Även andralaget sprang väldigt bra rakt igenom och där kunde Siri Engberg, trots en kraftigt stukad fot föra in laget som 66:a. En klar förbättring mot fjolårets 92:a plats.

Även i lag 3 och 4 gjordes det många bra lopp och många som gjorde sina första starter på 25-manna. Lag 4 slutade 265:a. I lag 3 blev det tyvärr en kommunikationsmiss från UK:s sida vilket innebar att en löpare missat att hen skulle springa. Efter lite omkastningar i laget så ställde Matilda Ahlquist upp och sprang även den sista sträckan. Noterbart att det var hennes tredje lopp för dagen efter att först sprungit sträcka 3 i lag 2 följt av öppen 5. Eftersom hon redan sprungit en sträcka meddelades det till sekretariatet. Fair play!

Fullständiga resultat