Järla i blågult

27-30 juni är det EYOC i Grodno i Vitryssland. I år står planeterna på rad på ett sådant sätt så att Järla inte bara skickar en junior, utan vi levererar två juniorer till detta landslagsuppdrag. Fantastiskt kul! Grodno ligger precis intill den Polska och den Litauiska gränsen så en dåligt kalibrerad kompassriktning kan medföra en rejäl öststatsupplevelse. Vi hoppas att våra juniorer sköter sig på plats, landet de ska besöka är nämligen Europas minst demokratiska land (Wikipedia).

Har ni läst så här långt, och även hängt med i resultatlistorna i vår kan ni förmodligen gissa att det är Petrina Costermans och Simon Frisk som ska gratuleras, firas och följas under juni månad.

Grattis till uttagningen! Kan det vara så att målet för vårsäsongen är uppfyllt i och med detta?

P: Nja, som jag sa förra gången jag fick frågor om säsongen så har jag inte haft några resultatmål egentligen utan jag har mest fokuserat på att ha kul på tävlingarna och göra sånt som jag har tyckt varit roligt. Och då har det (ofta, iallafall) gått bra också! Men såklart är det sjukt kul att ha kommit med, jag har nog inte tänkt så mycket på det ännu så har inte riktigt fattat det.

S: Jag är verkligen jätteglad över att få chansen att springa EYOC, och jag ser verkligen fram emot att ge allt under tävlingarna. Detta är en dröm och ett mål jag har haft i tankarna hur länge som helst. Jag har typ fortfarande lite svårt att förstå att jag ska få chansen att vara med på ett internationellt mästerskap som detta, men det känns jättekul!

Vad gäller nu närmsta månaden? Är det fullt ös med träning? Ni anmäler er att köra dubbla sträckor på Jukola? Köra långpass på däck på jukolabåten hem?

Haha, jag ska nog inte köra så mycket mer än jag brukar men kanske träna mer backe och i grönområden eftersom det finns mycket sånt i Vitryssland. Dubbla sträckor på Jukola hade ju varit nåt ioförsig! Vad gäller Jukolabåten tror jag att jag kommer ha annat för mig…

Träningsperioden som väntar kommer att syfta i att försöka komma så väl förberedd som möjligt till tävlingarna. Planen är att åka till Jukola på träningsläger för att få in mycket träning, samt att träna på hemma.


Snart lämnar ni Sandviken där ni lever och frodas ihop. I sommar kommer ni hem till Nacka – vad är planerna? Ska det jobbas eller blir det träning i Nackareservatet som gäller?

P: För min del blir det lite jobb på Domarudden i sommar, men förutom det blir det nog mest träning och vara med kompisar & familj. Jag och Simon kommer nog spendera bra mycket tid ihop även när vi är borta från skolan i sommar, i och med Eyoc och Jukolaläger och så. Det blir kul! 😇 Ser fram emot att få spendera tid med Järla också, svårt att få till det när jag bor i Sandviken. Jag hoppas på en bra sommar helt enkelt!

S: Jag tror och hoppas att detta kommer att bli en bra uppladdning, även fast jag i sommar kommer sakna miljön jag har till vardags i sandviken, som likt min klubb järla har varit väldigt viktig för att jag har kunnat utvecklas som jag har gjort inom orienteringen. EYOC kommer garanterat vara en av mina högst prioriterade tävlingar i år, och jag ser verkligen fram emot att försöka springa så bra jag kan!