Järladamerna fyra på Jukola


Järlas damlag stod för en ny imponerande stafettinsats på helgens Jukolastafett utanför Lahti i Finland. Bland över 1600 lag slutade man på fjärdeplats.
Emma Klingenberg inledde på förstasträckan och växlade på 19:e plats, 2.12 minuter från täten. Andrasträckan sprang schweiziskan Sofie Bachmann. Sofie gjorde sin första start i Järlatröjan och imponerade från start till mål. Med säker stafettlöpning plockade hon både tid och placeringar mellan varje TV-kontroll och hade när hon kom in på upploppet krympt avståndet till 22 sekunder och fört upp laget till fjärdeplats!
Ut på tredjesträckan gick Elin Hemmyr Skantze och även hon gjorde ett väldigt bra stafettlopp där hon krigade mot bland andra Simone Niggli. Elin höll ihop loppet väldigt bra och kunde växla ut Karro på sistasträckan som femma, 2.36 från ledningen.
Karro plockade tid i inledningen men in mot den femte kontrollen följde hon med Tove Alexandersson för Stora Tuna in till fel gaffling. Omkring fyra minuter rann iväg och därmed chansen till pallplatserna. Karro avslutade sedan väldigt bra och förde in laget på fjärdeplats men var trots det besviken efteråt. 
Vann gjorde Stora Tuna OK.
Andralaget slutade 73:a efter en tung start med en stor bom på förstasträckans i ledning. Där lyfte Sara Sjökvist sedan laget på andra sträckan efter ett kanonlopp där hon var 7:a på sträckan.
Damlaget har med segern på 10-mila samt en fjärdeplats på Jukola verkligen visat att vi är en av världens bästa stafettklubbar.

Resultat
GPS-tracking

I herrstafetten inledde Ivan Kuchmenko väldigt bra på förstasträckan och växlade som 25:a, 1,15 efter täten. Andrasträckan sprang Olle Boström som gjorde ”comeback” i de stora stafetterna efter två års skadefrånvaro och växlade som 10:a efter två sträckor, 1,57 från ledande IFK Göteborg men bara 30 sekunder från andraplatsen.
Efter det gick det lite tyngre för laget med lite för många och för stora misstag för att hänga med längst fram. Alain Denzler förde till slut in laget på 32:a plats.
Andralaget slutade 101:a.

Resultat