Järlas damer fyra i Tiomila!

tiodamer

Järlas tjejer gjorde dundersuccé i Tiomila i Eksjö när man slutade på fjärde plats och var med i täten under hela tävlingen. Det absolut bästa resultatet i Järlas historia i damklassen Tiomila. I laget sprang Elsa Jansson, Anneke Hald Björgum, Ingjerd Myhre, Elin Hemmyr Skantze och Karolin Ohlson.

Elsa var med bra på första sträckan drygt 4 min efter täten. På andra sträckan satte Järla färg på tävlingen då Anneke gjorde ett fantastiskt snabbt lopp och förde upp Järla i täten och växlade femma. En tätposition som sedan Ingjerd och Elin kunde förvalta och skicka ut Karolin som fyra. Trots en inledande bom var Karro snabbt uppe på andra plats och drog klungan som jagade ledande Pan-Århus.

Karro förde Järla tillslut till en sensationell fjärdeplats 4.32 min efter det danska segrarlaget Pan-Århus, Göteborg-Majorna och Tisaren.

Det var otroligt kul att vi äntligen fick till det med laget, vi har ju inte lyckats så bra på de andra stafetterna i år. De andra tjejerna var ju helt grymma allihop, särskilt Anneke gjorde ju ett superlopp, säger Karolin Ohlsson.

– Det gick lite ryckigt på sista sträckan och jag la bort en minut redan på andra kontrollen och sen fick jag jaga. Efter halva loppet gick det så sjukt fort så trodde inte jag skulle kunna hänga med. Men jag bet ihop.

– Det här var otroligt bra för vårt självförtroende, vi har verkligen kämpat till oss det här själva, säger Karolin.

Nacka Värmdö Postens artikel

Järla ställde upp med fyra lag på startlinjen.
Lag 2 kom på 100:e plats, lag 3 på 206:e och lag 4 på 281:a.

Ungdomslaget kom på 230:e plats.

Resultat och GPS-tracking

Comments

  1. Nisse Nilsson says

    Vilken glädje att följa detta fina lopp. Stort Grattis!

  2. Grattis!
    Ni är verkligen värd denna framgång!