JÄRLAS TJEJER TREA I JUKOLA

I helgen visade Järla att vi är kvar i världstoppen i orienteringsstafetter. Järlas tjejer med Anastasia Denisova, Elsa Jansson, Petrina Costermans och Karolin Ohlsson gjorde fantastiska insatser och slutade på tredje plats. Killarna var länge med i absoluta täten under natten men föll tillbaka något på slutet och blev 38:a.

Tävlingen i Rovaniemi som skulle gått i juni 2020 genomförde tillslut nu i helgen. Trots mycket färre deltagande lag än vanligt kom det 1000 damlag och 1200 herrlag till start.

Anastasia visade direkt att Järla vara att räkna med denna dag då hon växlade mindre än en minut efter på första sträckan. Elsa förvaltade det stabilt och växlade som elfte lag och skickade ut Petrina på den långa tredje sträckan. Junioren Petrina som utvecklat sig mycket i år visade att världseliten på den 9 km långa sträckan inte var något problem. Hon plockade in minuten på täten och gav Karro ett kanonjaktläge till sista sträckan, det som Karro älskar mest. Och visst blev det en jakt ända in på mållinjen där Karro förde Järla upp på pallen, två sekunder från silvret och 43 sekunder från segern.

Rakt igenom världsklass av samtliga fyra Järlatjejer!

Vi tackar för underhållningen!

Foto: Lars Rönnols.

Foto: Lars Rönnols.

 

Comments

 1. Fredrik B says

  Fantastiskt bra krigat däruppe vid polcirkeln och en nagelbitare ända in på mållinjen!
  Grattis tjejer!

 2. Överraskande, men ändå inte.
  Kvalitet rakt igenom alla sträckorna.
  Grattis och tack för showen

 3. Peter Sandström says

  Grattis tjejer!
  Riktigt kul. Jag är klart imponerad👍🏼