Karolin Ohlsson och Signe Klinting landslagsuttagna

signeEfter förra helgens tävlingar i Brösarp i Skåne har förbundskapten Håkan Carlsson tagit ut det svenska laget till världscupen i Polen i månadsskiftet april-maj samt till EM i Tjeckien andra halvan av maj.
Med i laget uttagen att springa i första hand sprint (lagen till stafett och sprintstafett är inte uttagna än) är Karolin Ohlsson. Karro som gjorde mästerskapsdebut på EM för två år sedan där hon överraskande tog silver med det svenska andralaget på stafetten har sedan dess även hunnit med att VM-debutera.
– Det ska bli skitkul att springa sprint på EM och det är den distansen jag tränat för. Sedan hade det varit kul att få chansen att springa stafetterna men det får vi se hur framöver säger Karro.
Olle Boström var förhandsuttagen till både världscupen och EM men har efter helgens tävlingar valt att avstå tävlingarna för att kunna fokusera på träning innan VM-testerna till hemma-VM i Strömstad i början på juni.
SOFT:s nyhet om den svenska truppen

I det danska laget gör Signe Klinting en mycket glädjande ”comeback” i landslaget. Signe kom till Järla och Stockholm sommaren 2015 och har efter det fått en rejäl nytändning. Utvecklingskurvan har sedan dess stigit brant. På de svenska uttagningstävlingarna imponerande hon och var länge med och kämpade om segern på långdistansen där hon till slut blev sjua. På medeldistansen blev hon femma.
Signe har inte sprungit i landslaget sedan VM 2012 då hon var 12:a på sprinten. Hon är nu uttagen att springa medel och sprintstafett på världscupen. EM-laget tas ut efter det men chanserna att få springa även där får anses goda.
– Det ska bli kul att se hur det känns att vara tillbaka på landslaget igen. Det är ju askul att tävla och speciellt när formen är bättre än vad den har varit på jättelänge. Jag har bara hittat en bra balans mellan skola och träning men det är först nu när jag har sett att min nivå faktiskt är så bra att jag har öppnat för idén om landslaget igen säger Signe.
Danska Orienteringsförbundets nyhet

Norge har sina testtävlingar fredag-söndag den här veckan där Espen, Håkon och Ingjerd aspirerar på platser.
I det ryska laget är Ivan Kuchmenko första reserv.