Karro uttagen till EM


Truppen till EM i schweiziska Ticino 5-13 maj togs ut idag och som väntat fick Karolin Ohlsson en nyckelroll i det svenska damlaget bland annat efter helgens succé på uttagningstävlingarna i Skåne. Karro springer sprint, sprintstafett, stafett och långdistans och står därmed endast över medeldistansen för att få lite mer återhämtning under en tuff vecka. 

” Det känns superkul med EM. Jag är så taggad. Det känns extra kul att få förtroendet att springa skogsdistanserna i år. Speciellt stafetterna. Jag har kämpat hårt för att ta mig dit och nu har jag där att göra, jag har högre nivå i år. Det ska bli spännande och se hur långt det räcker där borta. Nu är fokus bara på att njuta av fina mästerskapslopp. Formen är fin så jag kan åka dit med självförtroende och fokusera på att göra jobbet hela vägen! säger Karro om uttagningen”

Programmet
:
Söndag 6 maj: Sprint, kval+final
Tisdag 8 maj: Medeldistans, kval
Onsdag 9 maj: Medeldistans, final
Torsdag 10 maj: Sprintstafett
Lördag 12 maj: Stafett
Söndag 13 maj: Långdistans
Noterbart är att Karro för första gången är uttagen att springa i förstalaget på stafetten samt att springa sprintstafetten, nu dessutom som avslutare på de båda stafetterna.

SOFT:s nyhet om laget
EM:s hemsida

Närmast väntar finalen och jaktstarten i Swedish League på söndag utanför Åtvidaberg där Karro går ut i ledning, följt av 10-mila i Nynäshamn nästa helg.