Håkon uttagen till VM

karrosegerIdag utökades Järlatruppen till VM i Strömstad i augusti med ytterligare en löpare. Håkon Jarvis Westergård har blivit uttagen att springa sprint i det norska lag. Håkon deltog på VM även i fjol då han bland annat tog ett silver i sprintstafetten. På EM-sprinten i Tjeckien tidigare i år tog han en mycket imponerande 6:e plats.
Ingjerd Myhre är uttagen som reserv.
Se det norska laget

Signe Klinting gör comeback på VM-nivå i det danska laget efter flera års frånvaro. Hon är uttagen att springa skogsdistanserna medel, lång samt stafett.
Se danska laget

Förbundskapten Håkan Carlsson presenterade idag truppen till hemma-VM i Strömstad i augusti och mycket glädjande kan vi konstatera att Karolin Ohlsson får dra på sig den svenska landslagströjan även i år.
Karro är uttagen att springa sprinten som inleder VM-veckan den 20 augusti inne i centrala Strömstad och som avgörs med både kval och final. Karro gjorde VM-debut 2015 och placerade sig då på 10:e plats på sprinten.

Svenska Orienteringsförbundets nyhet
Presentation av de svenska löparna
För Olle Boström som är regerande bronsmedaljör på medeldistans från VM i Skottland 2015. Räckte det inte hela vägen fram till en VM-start i år. En strulig vinter och vår har gjort att formen inte riktigt infunnit sig.

Även Krystal Neumann från Australien är uttagen att springa sprint, sprintstafett och stafett.