Killarna 11:a i 10-mila

Järlas herrar slutade 11:a i 10-mila med Ivan Kuchmenko, Kaspar Hägler, Andreas Hall, Christoph Meier, Erik Berzell, Rasmus Thrane Hansen, Jens Rönnols, Mattias Millinger, Espen Hultgren Weltzien och Håkon Jarvis Westergård.

Efter att damerna gjort ett väldigt fint 10-mila så var det herrarnas tur.

Ganska snabbt efter att tävlingen startade insåg man att det skulle krävas ett bra tekniskt och taktiskt genomförande för att undvika misstag, främst under natten i den tuffa och svårbemästrade göteborgsterrängen.  något som  järlalöparna klarade av mycket bra.
Ivan Kuchmenko inledde stabilt och plockade stadigt placeringen under loppet innan en mindre miss på banans slutdel gjorde att han växlade på 36:e plats.
Därefter tog Kaspar Hägler över. Kaspar missade i början men gick sedan väldigt starkt och växlade som 13:e. Ett väldigt imponerande lopp på en riktigt tuff nattsträcka.
På den kortare tredjesträckan där mycket handlar om att positionera sig inför ”långa natten” tog Andreas Hall över. Efter ett väldigt stabilt lopp höll han sin placering. ”Tyvärr” hade slutsegrarna IFK Göteborg smitit förbi där starka nattlöparen Johan Högstrand agerade lok under långa natten och samlade ihop en 7-manna klunga. Järla med Christoph Meier sprang den 16,8 km långa banan i klungan bakom och växlade in som 9:a. Avståndet till de framförvarande lagen hade då blivit 8 minuter.
På sjättesträckan sprang Erik Berzell. Erik missade en del och tappade både en del tid och placeringar, till 17:e.
På sjundesträckan startade Rasmus Thrane Hansen upphämtningen efter att ha plockat en placering med ett stabilt lopp.
På den långa sjundesträckan visade Jens Rönnols att natt-SM guldet inte var en tillfällighet då han plockade lag endast tappade 1,5 minut på täten på en sträcka där de flesta lagen skickade ut mycket tunga namn.
Mattias Millinger gjorde ett väldigt bra lopp på den raka åttondesträckan där han ensam höll jämna steg med gruppen som sprang före samtidigt som han drygade ut avståndet till lagen som jagade bakifrån.
Även Espen Weltzien sprang säkert plockade upp till 11:e plats
Håkon förde slutligen in laget på 11:e plats. Ett mycket bra resultat i hård konkurrens!