Miniläger på Järlagården

Igår arrangerade ungdomskommittén miniläger. 36 ungdomar deltog. Vi samlades på morgonen vid Järlagården och värmde upp på vägen upp mot startpunkten på ängen förbi kyrkogården vid Björkhagenspåret. Vi möttes av en uppbyggd arena för kommande stafett inspirerad av skidskytte. Men först orienterade vi på kort, mellan, lång och ultralånga banor. Vid kontrollerna fanns också 1-x-2-frågor som stämplades på svarskort med stiftklämma på gammalt sätt. 

Den skidskytteinspirerade stafetten genomfördes med 11 lag i masstart. De sprang ett varv på ängen och kom tillbaka till arenan och kastade två kubbträn. Minst ett måste hamna inom en snitselmarkering annars blev det också en kortare straffrunda innan växling fick ske. Fartfyllt och roligt!

Alla hjälptes åt att plocka ned arenan och vi samlades på Järlagården för lunch. Frågor och svar gicks igenom och alla ungdomar fick pris. Barnen fick surra i bikupor för att gruppvis ge förslag på vad vi skulle kunna hitta på för de stipendiemedel ungdomskommittén fick från Gamla Järla. 

På em genomfördes en kontrollinprickningsövning genom skogen till Hellasgården. Vid Hellasgården sprang vi ytterligare banor, denna gång mer i sprintform. Alla var tillbaka vid Järlagården kl 15 och minilägret avslutades. 

Tack till alla föräldrar och ledare som var med och skuggade och hjälpte till. 

Tack till Sarah och Ellinor som ordnade med lunchen. 

Tack till Petra och Gustaf som planerade och genomförde lägret så bra! 

Comments

  1. Henrik Hagwall says

    Kul att se så många barn och ungdomar en lördag mitt i vintern!