Morten och Mats tackar för sig

norskarna

Morten Jarvis Westergård och Mats Nordbröden har under fem års tid varit en stor del av Järla. Nu är studierna i Stockholm snart över och Morten och Mats kommer att flytta tillbaka Norge och från och med nästa år att tävla för Halden SK.

Järla Orientering tackar ödmjukast för att ha haft förmånen att ha dessa två fina guttar under sina vingar. Vi önskar de all lycka i sina vidare satsningar inom orientering, arbete och privatliv. Järlagården kommer alltid att stå öppen för er och båda ni två har varit viktiga pusselbitar i utvecklingen av Järla till en av världen bästa orienteringsklubbar.

Nedan skriver Morten och Mats om tiden i Järla och Anders Asplund från elitkommittén.

Fredrik Trahn

morten 1

Tack för resan!

Det är våren 2010. Morten, Martin och Mats är redo för nya äventyr. Det handlar om val av studieort och kanske ännu viktigare, val av nytt orienteringsmiljö. I jungeln av möjligheter har det varit ett alternativ som har stått ut från de andra. Snabblöpt och vacker Stockholmsterräng, närhet till bra studier och en spännande orienteringsmiljö drog oss mot Nacka och Järlagården.

Vi kände oss välkomna redan innan vi packade bagaget fulla med mackor från hemlandet. Asplund tog oss med till Åva Norra i vacker post-tiomila solsken, och sedan till Järlagården för ett besök i hjärtat av klubben. Vår kompis Axel hade redan i flera år gjort sitt för att Järla skulle bli vårt naturliga val. När vi sedan tänkte igenom saken så blev det ett enkelt val. Vem vill inte ligga i ryggen på Olles natt-tåg genom vintern liksom!?

Vår första vinter satte vi en standard för träning och gemenskap som vi bara har byggd vidare på. Påföljande vår blev det klubbrekord med 4:e plats på Tiomila. En helt fantastisk känsla för alla!

Legender har kommit och gått under våra fem år i klubben. En av de norska musketörerna har sedan 1,5 år tillbaka bott i Trondheim och dunkat timmar i tröndersk myr, men även om viktiga personer har kommit och gått för att testa annat så har ”omklädningsrummet” fortfarande varit intakt. Med en hallandsk brandman ut, och en ryss in så har Coach Axel fortfarande behållt miljön. En viss portugis känd som ”The Special One” inom fotbollen skulle kanske åkt på studiebesök till Nackareservatet?

Hur som helst, allt har sin tid, och det er nu dags för de sista medlemmarna av det norska boybandet att lämna Stockholm. Tills vidare i alla fall… Saknandet av norskt grovbröd i kombination med vidare studier och jobbsökande i hemlandet tar oss tillbaka över gränsen.

Det har varit fem fantastiska år i Järla där vi kommer minnas många tuffa pass och många lika tuffa årsfester… men mest av allt kommer vi minnas gemenskapen och alla grymma ögonblick vi haft ihop på läger, tävling, träning, i skogen, i bastun på Järlagården, i soppaköket, på Järlas egna arrangemang, på julgransförsäljning, på Sicklaloppet ja överallt med alla er i Järlafamiljen!

Vi är oerhört glada för att vi valde ”The Black Beauties” från Nacka och klubben kommer alltid finnas kvar i oss även om vi nu axlar på oss nygamla tröjor. Vi hoppas ”En gång Järlait, alltid en Järlait” är det som gäller. Tack för resan!

Morten Jarvis Westergård och Mats Nordbröden

mats 1
När suget efter matpakken blev för stort

Som Mats och Morten beskriver, så etablerades ett ”Little Norway” i Nacka 2010. Espen var redan på plats men nu hade Axel fångat upp intresse från en hel grupp. Efter ett gästspel föll bitarna på plats och ”de tre M:en”, Martin, Mats och Morten, flyttade till Nacka sommaren 2010.

Det kan inte nog poängteras hur värdefulla våra norrmän (och lite senare även norskor) varit för att etablera Järla i den högsta divisionen. Helt plötsligt hade vi tre nya nyblivna seniorer med en seriös inställning till träning och förening. Pay-back kom snabbt. Redan våren 2011 kom laget 4:a på Tiomila och resten är historia.

När nu Mats och Morten (Martin är redan ”hemma”) flyttar tillbaka efter 5 år ska vi vara stolta över att de tillbringat så många år och så mycket tid med oss. Det har varit ett ömsesidigt gillande från båda parter och grabbarna har inte bara passat in i Järlakulturen, de har också varit med och utvecklat den!

Mats och Morten har under sina 5 år i Järla visat yppersta kvalitéer, både som orienterare och klubbkompisar. De har också mycket lojalt tagit stort ansvar i många av våra arrangemang och klubbaktiviteter.

Järla Orientering tackar ödmjukast för att ha haft förmånen att ha dessa två fina guttar under sina vingar. Vi önskar de all lycka i sina vidare satsningar inom Orientering och arbete”.

Anders Asplund

morten nymats ny

 

 

 

 

Comments

  1. Tack för positiv inställning i alla lägen.
    Lycka till, men varför Halden?

  2. Ljungdahl says

    Det är bara att stämma in i hyllningarna. Ni har verkligen varit förebilder i allt -inte minst i hur ni tjänstvilligt ställt upp och tagit ansvar i våra egna arrangemang!
    Lycka till!

  3. Kommer sakna mina bruuuchor<3

  4. Lycka till!!! Ni har även varit fina förebilder för våra ungdomar!