(Nästan) Storslam av Karro!


Årets Swedish League för juniorer och seniorer inleddes i helgen med tre tävlingar i Skåne. Tävlingarna var även testtävlingar för såväl EM i maj samt Student-VM samt juniorlandslagsaktiviteter. På fredagen sprangs en sprint i centrala Landskrona.
Karro inledde helgen på bästa sätt då hon tog hem segern i D21. I D18 visade Petrina Costermans att hon är en riktigt duktig sprintlöpare när hon blev 10:a.
Fullständiga resultat
Nyhet från SOFT

På lördagen flyttade vi till de kuperade bokskogarna på Söderåsen. Karro visade återigen att vinterträningen gått riktigt bra. Mycket besviken gick hon i mål som trea, en minut från segern efter att ha missat över sex minuter på en kontroll i ett tätt grönområde efter ett i övrigt nästan perfekt lopp. Farten i skogen var det inget fel på!

– Jag var sjukt besviken, främst att jag inte lyckades hålla ihop loppet. Jag var på väg mot min bästa långdistans nånsin och så hittar jag bara inte kontrollen, trots att jag verkligen tog det försiktigt in mot den eftersom jag såg den var svår sa Karro efter loppet.

I H18 sprang Simon Frisk väldigt bra och tog en mycket imponerande 6:e plats. Även Jens Rönnols gjorde ett riktigt bra lopp i stenhård internationell konkurrens och blev 23:a i H21.
Fullständiga resultat

På söndagens medeldistans fick Karro revansch och sopade återigen hem segern. Jens gjorde ett nytt riktigt bra lopp och blev 21:a. Simon blev 15:e i H18.
Fullständiga resultat
TV-klipp från tävlingen
Nyhet från SOFT

Nästa helg avgörs Swedish League med först fredagens Natt-SM (där Jens Rönnols är regerande mästare) följt av finalen med jaktstart i trakterna kring Åtvidaberg. Karro leder för närvarande totalt U23-cupen där Jens är i ledning efter de inledande tre deltävlingarna tar slut efter Natt-SM.
Totalställning Swedish League
Totalställning Swedish Leagues U23-cup

Under veckan tas laget till EM i Schweiz i början på Maj ut.