Ordförandens julbrev

fredrik_bGod kväll alla järlaiter,

Nu lägger vi ännu ett starkt järlaår bakom oss. Vi har fått med oss en massa härliga minnen, i stort och smått. Allt från killarna som borrade i täten på 10mila, att vi tog över löptävlingen Stockholms Brantaste, Signes silvermedalj med Danmark på VM-stafetten, eller en perfekt Järladubbel under Emil Wipps ledning som blev framröstad till årets orienteringsarrangemang i Stockholm 2016. Vidare när hela klubben var på tårna i september och vi genomförde ett perfekt Sicklalopp med deltagarrekord. Vi avslutade sedan tävlingsåret med fyra lag, 100 löpare, som kom runt på 25manna-stafetten och med det visade vi igen att vi är en av landets största klubbar. Just nu avrundar vi året som vanligt med granförsäljning som ger oss en välbehövlig kassaförstärkning, tack för det Gustav och julgranskommittén och förstås alla som hjälpt till med försäljningen.

På tal om genomförda arrangemang, Stockholms Brantaste har nu nominerats som ett av årets tre bästa löplopp i Sverige av tidningen Spring, och läsarna ombeds rösta på den tävling de tycker var bäst, länk till 

Gå gärna in och rösta, visst är väl vårt Stockholms Brantaste roligare än Lidingöloppets stora ”Springfabrik”?

Så här års kan det också vara dags att titta framåt, och försöka se vad skall det nya året föra med sig. Ja allt kan man förstås inte veta men en del hållpunkter har vi redan nu. Vi kommer under våren att bemanna vårt kansli igen, vi fick stänga ned det för två år sedan, främst av ekonomiska skäl men vi ser nu att vi kommer att ha råd att anställa en kanslist igen. Sen kommer vi också att rekrytera en arvoderad ungdomstränare med främsta fokus på de lite äldre ungdomarna. Det är en viktig men lite svårare rekrytering, orienteringstränare växer inte på träd. Bra också med nya initiativ och några barnföräldrar planerar starta en ”träningsgrupp” för lite yngre barn på tisdagarna, det skall bli kul att följa.

Arrangemang är viktigt och 2017 blir igen ett aktivt arrangemangsår för oss. Vi har visserligen ingen järladubbel 2017 men väl en medeldistanstävling 6 maj, kort därpå Stockholms Brantaste den 20 maj liksom den 23 maj en kretstävling för ungdomarna. Under sommaren kommer vi att hålla en sommarserie men datum är inte satt än, det lutar dock åt att det blir i juli.  På hösten har vi fått äran att hålla i regionfinalen för ungdomsserien den 23 augusti och sen har vi höstens tunga arrangemang Sicklaloppet med gruvlopp i september. Fullt upp som synes men som tur är så är vi numer en så pass stor förening att alla inte måste vara med på alla arrangemang, dock kräver Sicklaloppet som vanligt full uppslutning av alla medlemmar så boka redan nu den 17:de september i kalendern. Vi kommer att återkomma med förslag på arbetsfördelning och ge medlemmarna möjlighet att välja vad de helst vill/har tid att hjälpa till med.

I januari kommer vi att ha ett planeringsmöte för kommittéerna, preliminärt efter tisdagsträningen den 17 januari. Då kan alla medlemmar också vara med och påverka hur man vill ha järlaåret 2017, var och när skall vi ha KM?, skall vi göra en klubbresa till Hallandspremiären 11-12/3 eller kanske gemensamt förlänga säsongen med tävlingar i Hälsingland 25-28/5? Eller vill vi ordna en klubbresa till Estland och publiktävlingarna under VM i början av juli? Sen har vi en massa tävlande att se fram emot också. Som vanligt ett späckat orienteringsprogram i stockholmsområdet medan de lite större arrangemangen går en bit på distans, 10mila i Göteborg, Oringen i Värmland och SM-tävlingarna i Närke.

Avslutningsvis ett stort TACK till alla medlemmar för era insatser under 2016, det är tillsammans vi gör Järla till vad det är! Den 10 januari kör vi igång med tisdagsträningarna igen, om inte förr så ses vi då!

God Jul och Gott Nytt År!

 

Fredrik