Rapport från Spanienlägret

Strand
Under förra veckan var 22 stycken orienteringssugna Järlalöpare på försäsongsläger utanför Alicante i Spanien för att förbereda sig inför vårens kommande tävlingar.
Stora delar av elitgruppen bland både damer och herrar var med, dessutom 15-åringarna Petrina, Tyra och Victor som var med på ett av sina första ”riktiga” träningsläger.

Förutsättningarna var idealiska med runt 15-20 grader i luften och många fina teknikträningar i varierande terräng inom korta avstånd från boendet.
Bland mycket annat bjöds det på sprinttränings i kluriga bergsbyar, högfartspass tillsammans med konkurrenterna i både OK Linné och Alfta-Ösa OK i spänannde sanddynsterräng precis vid Medelhavet och tävlingar bland kuperade raviner i inlandet.

Under helgen tävlades det i både lång, sprint och medeldistans och flera Järlalöpare visade fin form. Främst utmärkte sig Karro som vann sprinten och Håkon som var tvåa på medeldistansen. Dessutom visade både Petrina och Victor att veckans träning gett resultat då båda blev totaltreor i D16 respektive H16. Kul!

PV
Fullständiga resultat från tävlingarna

Bilder från Axel