SM-framgångar i Boden och Köping

I helgen avgjordes SM-medeldistans och stafett i utanför Boden respektive Luleå i norraste Norrland.
Efter fredagens kvaltävlingar gick Jens Rönnols och Karolin Ohlsson vidare till final. Jens med ett imponerande lopp där han vann sitt heat och fick därmed starta bland de sista i det seedade startfältet på finalen. Karro gjorde en stor bom inledningsvis men sprang sedan snabbt vilket gav en ganska tidig start i finalen.

Väl i final gjorde Karro ett väldigt bra lopp i den tekniska och svårorienterade terrängen och tog en stor ledning.
”Det var ett bra tekniskt lopp med bara några små svängar. Jag förstod när jag kom i mål att det skulle räcka långt och trodde det kunde räcka till seger”. 
Med sin tidiga startposition fick fick hon vänta länge i ledning och det stod snart klart att det skulle räcka ända fram till medalj. Det var först när OK Kåres Lisa Risby som Karro fick se sig slagen och det med 28 sekunder och det räckte till slut till ett SM-silver.

Även för Jens gick det bra. Många missade i den svårorienterade terrängen men Jens gjorde ett nästintill felfritt lopp och sprang till slut i mål på en delad fjärdeplats, endast 10 sekunder från silvret.
”Jag minns inte så mycket från själva loppet för du var tvungen att vara så fokuserad hela tiden men jag har inte gjort några stora saker. Jag är väldigt nöjd även om det såklart svider lite att vara så nära medaljerna”.
Resultat
GPS H21
GPS D21

På söndagen avgjordes stafetterna på toppen av slalombacken i Måttsund.
Damlaget slutade på 9:e plats efter att Anna Dahlgren-Rosén gjorde ett stabilt lopp på startsträckan. Tyvärr tappade Elsa Jansson tid efter en större bom på den detaljerade sluttningen efter varvningen innan Karro förde upp laget till 9:e plats.
Herrarna slutade på 17:e plats i en tät stafett med bra stafettlopp av trion Erik Berzell-Anton Nilsson-Jens Rönnols.
Resultat

I Köping i Västmanland hölls årets veteran-SM med sprint, medel- och långdistans med guldregn över Järlalöpare.
I H40 tog Jakob Jansson hem en trippelseger där även Harri Andree vann ett brons på långdistansen. 
I H35 vann David Bejbom två guld (medel och lång) och ett silver.
Stort grattis!