Spår info tisdag den 23 januari 2018 kl. 16.00

Vi har nu haft minus grader snart en vecka och fortfarande vid skrivande stund är det minus 2o C, kommer just från att varit ute och kollat spåren och det är många ute och åker på både Ängsspåret och Elljusspåret. Spåren är åkbara och vid samtal med flera åkare så tycker dom att det är bra i förhållande till det dom hade förväntat sig.  Vädret håller nu på att slå om till varmare väder med inslag av regn under natten som kommer. Men jag tror att spårbädden kommer att hålla någon eller några dagar till. Vi får se hur det utvecklar sig. Passa på och åk medans det går.

Det är åkbart även över Danntorpssjön och det går att ta den isen över sjön från Hundändgen upp till spåren vid Björkhagen Kärrtorp som är dragna med spåraggregat och uppsamlare i torsdags av ”Läktar Servise”. Även på ängarna som kallas Övre Myren ner till Marcus kyrkan är det spår på men manuellt gjorda. Allt är åkbart.

Gula femman från tennisbanorna som Hellasgården ansvarar för att spåra är som vanligt dåligt och ej spårade med skoter.

Järla spåren

Järla spåren preparerades senast i söndags eftermiddag/kväll efter helgens invasion på skidåkare. Mycket roligt att det är sånt stort intresse för längdskidåkning. Säkert var det 1000 tals skidåker ute i våra spår. Allt från elitmotionärer till rena nybörjare i alla åldrar. Speciellt roligt att se så mycket barn ute.

Elljusspåret  2,3 km är åkbart men på vissa sträckor i skogen med tallbestånd är det lite sämre med snö.

Saxbacken är som vanligt inte bra. Varning för att grus är framme i ytterkanterna

Ängsspåret 5,7 är nu bara 5,4 km efter som badängen ej är åkbar. Sväng till vänster in på Stengärdet från vägen innan du kommer fram till Badängen. En del grus är framme på vägen ut från Dalkarlshugget i korsningen 90o böjen och där man viker ner till vänster vid stenmuren bort mot Badängen bl.a.

Skatespåret är preparerat och spår bädden har nu fryst ihop och blivit riktigt bra.

Avvaktar nu fortsatt preparering till vädret så medger efter som vi går in i en varmare period enligt väderprognosen.

Rekommendation är att använda så kallade ”Stockholmsskidor”eller ”fulskidor”.

En vädjan till alla som skall löpträna är att undvika att springa i Elljusspåret tills vidare. Försök att välj alternativa vägar. Gäller även anslutningsspåren ( upp och nerfarten) vid Järlagården.

//Matts Andrée