Swedish League avgörs till helgen

I helgen avgörs årets upplaga av Swedish League med tre tävlingar i och utanför Bollnäs. Fredagseftermiddagen inleds med en sprint som följs av en medeldistans på lördagen innan finalen går över förkortad långdistans med jaktstart. De tre bästa deltävlingarna räknas in så mycket kan

Framförallt två Järlalöpare ligger i slagläge inför helgens tävlingar. Karolin Ohlsson ligger trea i D21 efter Tove Alexandersson och Helena Karlsson.  
Jens Rönnols på en överraskande andra plats i H21 efter sin seger på Natt-SM. Där har dock flera av de största namnen inte fullt antal tävlingar än så det kommer troligen ske förändringar i toppen innan jaktstarten. Klart är dock att Jens kommer gå ut väldigt långt fram.Jens ligger även väldigt bra till för att ta hem totalsegern i den nyinstiftade U23-cupen som är en undercup i Swedish League. Där han leder han klart efter de fyra första deltävlingarna. Segraren där utses efter medeldistansen på lördag.

Tävlingarna är även uttagningar till världscupen i Finland under Kristi Himmelsfärd dit Karro redan är uttagen efter sitt fina lopp i Huskvarna för tre veckor sen.
 
 
Samtidigt så har flera länder VM-tester i södra Estland inför Vm som går i Tartu i slutet på Juni.
Från Järla springer både Håkon Jarvis Westergård och Espen Weltzien som hoppas ta sig in i det norska laget samt schweizaren Christoph Meier.
De svenska VM-testerna går kommande helg, även de i Estland med Karro och Jens på plats.