TJEJERNA FYRA I TIOMILA

Järlas tjejer Emma Klingenberg, Signe Klinting, Sara Sjökvist, Elin Hemmyr Skantze och Karolin Ohlsson slutade fyra i 10mila, precis utanför pallen.

Järlas tjejer satte färg på 10mila redan från startpunkten på första sträckan till målgång efter fem sträckor. Samtliga löpare fanns med i täten under hela tävlingen och under de två sista sträckorna växlade allt mellan hopp och förtvivlan.

Emma och Signe var med i täten hela tiden och bäddade bra för Sara Sjökvist som enkelt kunde hänga med på den långa raka tredje sträckan. Elin låg med i täten ända till hon gjorde en mycket ödesdiger miss på näst sista kontrollen där hon tappade tre minuter.

Karro plockade in tre av de fyra minuter som hon gick ut efter under ett dramatiskt lopp. Järla slutade fyra, en minut och fyra sekunder efter segrande Stora Tuna IK.

Signe Klinting:
”Det var så himla kul! Jag visste det fanns en ”risk” att komma ut i tät när man har en Emma på första. Men jag tänkte bara hitta flytet och inte få panik och dom andra kom ikapp. Och sen gick det ju bra att följa med klungan. Lite tråkigt att ha lång gaffel på slutet – hade ju velat skicka ut Sara med dom andra. Men det gick ju bra ändå. ”

Karolin Ohlsson:
”Jag är så imponerad över mina brudar! Vilken jäkla laginsats! Än en gång så bjuder vi upp på show! Wow!

Jag var rätt nervös när jag värmde upp idag! Alla hade ju verkligen levererat där ute och jag kände att det är inte läge att balla ur nu! Därför vart jag lite störd över att jag inte riktigt kom in i orienteringen och kände mig svajig hela vägen! Jag och Alfta hade olika gaffel redan till första och jag kände att det inte var läge att hänga på där.

Därför släppte jag iväg henne. Jag kunde fysiskt sätt täppa luckan men jag vågade helt enkelt inte släppa kartan och kubba, det hade varit att chansa och det vägrar jag göra på en stafett! Sedan kom jag ikapp IFK och började fokusera mer på de andra lagen, där sprang jag förbi min kontroll och fick vända.

Här kände jag bara shit vilken klantig grej, nu är jag typ sist igen! Då blev ja lite sur och bestämde mig för att ta säkra vägval och 100% ol. Det gick bra, jag fick tillbaka lite flyt igen och jag kom in i det lite bättre. Jag lyckades gå om en del av de andra lagen utan att jag märkte det.

Efter varvning fick syn på Tove och Judit och trodde de tagit kontrollen så jag kubba ner där de kom ifrån. Då inser jag att de inte kan ha tagit kontrollen och jag sprang snett! HELVETE! De där ryggarna var ju guldläge! Så klantigt! Nu kom även typ fyra andra lag om mig igen! I det här läget gäller de att vara smart men ändå köra på för jag har inte tid att missa mer nu!

Jag springer om de andra lagen, väljer mina vägval och plockar mina kontroller. Ut till näst sista har jag med mig Marika och Anna. Jag vet att jag hellre dör än att förlorar en spurt så jag hade redan bestämt att jag smyger lite ned till kontrollen sen kastar jag mig före och bränner allt jag har! Det gick fint! Vi slutade fyra och det är superbra!

Någon dag är det vi som står där på pallen igen men idag får vi ta med oss en grymt fin laginsats och att vi bjöd på en hejdundrande show!”

Comments

 1. Stort grattis till en otroligt bra prestation!

 2. peter sandström says

  Vi är bortskämda! Väldigt bra igen av Järlas tjejer.
  Otroligt duktiga är ni!
  /Peter S

 3. Anders Asplund says

  Järlas damer är ”Weltklasse”!!!