Trippelt fyra för Jens på Student-VM

cof

Student-VM har i veckan avgjorts i Kuortane i norra Finland med fyra deltagande Järlalöpare. I det svenska laget har Jens Rönnols sprungit skogsdistanserna (medel, lång och stafett) och i det schweiziska laget har Noah Zbinden, Christoph Meier och Sofie Bachmann sprungit. Student-VM är öppet för löpare födda 1993 och senare som genomför någon form av universitetsstudier.
Precis som i Sverige har det varit värmebölja i Finland men Jens har trots det hållit huvudet kallt och presterat imponerande resultat under veckan.

På den inledande medeldistansen var han i ledning i slutet av banan men gjorde en minuts misstag på den tolfte av banans sexton kontroller i den 32-frasiga hettan och slutade på en fjärdeplats knappa minuten från segern.
– Det var otroligt varmt under loppet och det kändes fruktansvärt. Trots detta har jag uppenbarligen hållit väldigt bra tempo men jag grämer mig självklart över missen sa Jens besviket efter målgång.
Christoph blev tolva och Sofie 19:e.
GPS medeldistans
Resultat medeldistans

På långdistansen gjorde Jens återigen ett mycket imponerande lopp. Ett nästintill prickfritt genomförande resulterade i en ny fjärdeplats, 1.35 från segern som gick till schweizaren Jonas Egger.
– Idag var jag väldigt nöjd, jag kunde inte gjort mycket bättre även om det är snöpligt med en ny fjärdeplats sa Jens direkt efter målgång.
Noah Zbinden kom på 14:e plats.
GPS långdistans
Resultat långdistans
På båda loppen var han bäste svensk med klar marginal.

På lördagens avslutande stafett sprang Jens sistasträckan i det svenska laget. Efter de två inledande sträckorna låg laget en bit efter och lite för långt upp till medaljplaceringarna och han förde in laget på en ny fjärdeplacering.
Christoph sprang andrasträckan i det schweiziska laget som tog brons.
Fullständiga resultat

Det är väldigt roligt att se hur han tar steg för steg mot den absoluta toppen.
Direkt efter målgång gick avfärd för Jens till Vasa för vidare transport till O-ringen där en ny tuff vecka väntar. Totalt blir det åtta tävlingar på tio dagar.
På sprinten var Sofie nia, Christoph 15:e och Noah 30:e.