VM-brons till Olle Boström

Olle VM-brons
På dagens medeldistans gjorde Olle Boström på nytt kanonlopp vilket räckte hela vägen till ett VM-BRONS!
Olle var bara 13 sekunder från segraren Daniel Hubmann, Schweiz och 10 sekunder från silvermedaljören Lucas Basset, Frankrike på en mycket tät och dramatisk tävling.

”Jag tappade 20 sekunder i utgången på långsträckan där jag hade lite svårt att bestämma vägval, sen missar jag 10 sekunder på åttan och 10 sekunder på sista. Annars var det ett närapå perfekt lopp. 13 sekunder är nära men jag grämer mig ingenting. Det är tight och hård konkurrens och många andra har bommat bort sina medaljchanser. Jag gläder mig enormt! En individuell medalj är helt fantastiskt!”

Olle gjorde VM-debut som förstaårssenior i Frankrike 2011 och tog då en imponerande sjätteplats på långdistansen och ett brons på stafetten (tillsammans med klubbkompisen Anders Holmberg). Efter det har tre väldigt skadedrabbade år följt Olle. I år har fotproblemen gett med sig och Olle har kunnat träna utan problem och då har även resultaten kommit, senast under O-ringen förra veckan där han blev tvåa. Nu visade Olle vilken världsklassorienterare han är och det är synnerligen välförtjänt!

STORT GRATTIS OLLE!

Nacka-Värmdö Posten: VM-brons till Järlalöpare
SVT: Olle Boström tog VM-brons

Aftonbladet: Boström fixade brons till Sverige
Radiosporten: Boström skrällde – tog VM-brons
Orientering.se: ”Det är så fett, det är så coolt”
WorldofO: Why did Hubmann take the title?

För Järla fortsätter VM-veckan med succé. Det var vår tredje VM-medalj under mästerskapet efter Emma Klingenbergs guld och Håkon Jarvis Westergårds silver på sprintstafett.
VM fortsätter i morgon med stafett där Emma springer i det danska laget. Det svenska laget var redan uttaget innan VM, tyvärr utan Olle.
Olles nästa lopp sker på fredagens långdistans.