SM-silver till Jens Rönnols!

SM i långdistans arrangerades i helgen i Segersta i Hälsingland.
Söndagens final var en tuff tävling med både långa segrartider, stark kupering och svår teknisk orientering.

I H21 slog Jens Rönnols till med ett riktigt kanonlopp som räckte hela vägen till ett lite sensationellt silver!
Jens gjorde ett riktigt imponerande lopp där han sprang solo i stort sett från start till mål. Redan vid första radiorapporten var han med och slogs i täten om medan betydligt mer meriterade konkurrenter tappade tid allt eftersom plockade Jens placering för placering.
Efter en dramatisk sekundstrid stod han till slut som tvåa 3.02 efter segrande Gustav Bergman. Endast två sekunder före Rassmus Andersson, OK Linné och 12 före Max Peter Bejmer, IFK Göteborg.
För Jens var det ett stort kliv mot toppen där han tidigare haft en tionde plats som bäst (på medel eller lång).
”- Det här var långt över förväntan och ett efterlängtat och maffigt kliv framåt. Nästa helg fortsätter vi medaljfesten på medel- och stafett-SM sa Jens efter loppet” som rankade loppet som högre än när han vann natt-SM 2017 (då konkurrensen inte var lika hård).
I damklassen gjorde Sara Sjökvist ett fint lopp och slutade som 11:a bara sekunder från en topp10-placering. I samma klass blev Anna Dahlgren-Rosén 26:a.
I juniorklasserna blev både Simon Frisk och Petrina Costermans 10:or. Bra placeringar men där båda hade hoppats på lite mer.