Ack Värmland!

Den svart-orangea pansarkryssen som i folkmun kallas Järla Orientering har kommit, tävlat och lämnat Grums på mindre än 48 timmar. Nedpackat i gottepåsen lägger vi ett gäng framskjutna placeringar.

En pallplats för Simon på lördagen följdes upp med en fjärdeplats på söndagen. Placeringsraden 5-3-4 för den unge mannen på årets Swedish League-tävlingar skvallrar om något så ovanligt som en jämn och orienteringssäker junior. Snart flyger grisar! Annars var lördagen en tävling där Åsa Sundström, D16, och David Bejbom, M21-2, stod för de bästa placeringarna med varsina andraplatser.

På söndagen tror jag nog vi alla visste vad som väntade. En uppretad Karro som varit ute och sonderat terrängen på lördagen kunde väl bara sluta med en pallplats på söndagen? Sagt och gjort. En andraplats, bara två sekunder från segern. Kul!

Vi ska ta och lyssna med vår före detta kanslist som numera fokuserar 100% på orienteringen. Du är inne på din tredje säsong i Järla, men du har redan satt en kultur i omklädningsrummet som färgar av sig på alla andra. Allt ifrån förberedelser till analyser och bastu – inget lämnas åt slumpen! Om vi lägger din tävlingsprestation åt sid… OKEJ, berätta om din helg i skogarna eftersom du insisterar!

»På den inledande medeldistansen, årets första viktiga tävling så kände jag allt av nerverna i benen. Sprang lite stressat och knackigt, inte så offensivt som jag vill. Men tog mig runt utan större misstag så det räckte till en stabil tiondeplats i tufft startfält. På söndagens långdistans inledde jag vassare, men lyckades inte hålla mig tillräckligt kall på banans avgörande sträckor. Bommade bort ett par minuter i det klippiga partiet och tog sen ett tämligen uselt vägval på långsträckan. Sammanfattningsvis lite för stressig och inte riktigt i form, men ser fram emot att ta revansch under finalhelgen i Stockholm.«

 

Med det avhandlat, vad tänker du inför en sådan här tävlingshelg? 16,3 km långdistans är inget man gör i en handvändning. Hur ser dina förberedelser ut? Dagarna innan, på resan dit, kvällen innan? Vad har du för ess i rockärmen?

»Veckan innan spenderades på öppet landslagsläger i Halden, inte helt optimal uppladdning men när man får chansen att åka på träningsläger lett av Thierry Gueorgiou, Peter Öberg och Emil Wingstedt så tackar man inte nej. Försökte hålla mig i skinnet på lägret och få ut så mycket som möjligt av träningarna och samtidigt hitta formen till tävlingarna. De två sista dagarna innan var mycket avslappnade med fokus på att spara krafter till helgen. En hel del rutiner och förberedelser är det, ess i rockärmen är väl att ta i. Men man gör ju allt man kan för att prestera på topp, några av knepen denna gång var till exempel kallvattenåterhämtning i Vänern, Game of thrones (en skitserie reds. anm.) och rödbetsjuice.«

Sist men inte minst: Vad väntar i påsk? 5 snabba!

Påskgodis eller jordnötter

Blåkulla eller Näsbypark

Påskmust eller vatten i vätskebälte

Påskägg eller ägg 24-pack

Långfredag eller långpassfredag

Till sist:

  • Vann Gunilla Kreiss även denna helg? Ja.
  • Elsa Jansson slipar till formen ytterligare, med en sjätteplats i Göteborg i ett bra startfält.
  • Erik Berzell, Mathias Hall och Jakob Jansson höll fortet på hemmaplan i herrseniorklassen med topp 10 placeringar hela bunten.

Comments

  1. Jackson med sikte mot 25-manna!

  2. Men grym sumé! Kuuul att höra vad som händer bakom kulisserna här:D Härligt jobb gänget!

  3. Fredrik B says

    Wow, tack för en fin summering av helgens strapatser!